Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hennessey ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hennessey ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η Hennessey ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το 6τροχο Hennessey Deep Space θα είναι το απόλυτο ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα και απόδοση ισχύος πάνω από 2.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Hennessey ανακοίνωσε την εξέλιξη του Deep Space, ενός αμιγώς ηλεκτρικού GT με έξι τροχούς, θέσεις για τέσσερις και απόδοση πάνω από 2.000 ίππους.

Στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, ο John Hennessey, Διευθύνων Σύμβουλος της Hennessey Performance, έδωσε μια συνέντευξη αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την εξέλιξη του μοντέλου η επίτευξη αυτονομίας που θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα. Το αμιγώς ηλεκτρικό Deep Space χάρη στις μεγάλες μπαταρίες. Το βάρος δεν αποτελεί πρόβλημα για το αντισυμβατικό όχημα, με το μήκος του να ξεπερνά τα 6 μέτρα και το ανάλογα μεγάλο μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Η Hennessey θέλει το Deep Space να είναι το μοντέλο παραγωγής με την ταχύτερη επιτάχυνση από στάση έως τα 322 χλμ./ώρα στον κόσμο, με την τεράστια απόδοση ισχύος από τους έξι ηλεκτροκινητήρες που θα διαθέτει –έναν σε κάθε τροχό. Η συμμετοχή στην εξέλιξη του αυτοκινήτου των Penzoil και Delta, αποτελεί ένα εχέγγυο για την επιτυχία του εγχειρήματος, που μπορεί να φτάσει να αποδίδει έως και 2.400 ίππους. Μέχρι το 2024 αναμένεται να δούμε ένα πρωτότυπο κανονικού μεγέθους από την εταιρία.

Σε αυτό, η διαμόρφωση της καμπίνας θα είναι κατά 90% η τελική μορφή του αυτοκινήτου, η οποία βάσει του χρονοδιαγράμματος της εταιρείας θα είναι έτοιμη το 2026. Η Hennessey προτίθεται να κατασκευάσει 105 Deep Space, ενώ από ότι εκμυστηρεύτηκε ο John Hennessey στη συνέντευξή του, έχει ήδη πουλήσει το πρώτο σε έναν –τυχερό- ιδιοκτήτη Venom F5. Το κόστος του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 2,95 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι μάλλον το ακριβότερο του είδους, αν και για τη Hennessey, δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην αγορά, οπότε θα πρέπει να θεωρείται ξεχωριστή περίπτωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hennessey έφτιαξε το απόλυτο αγροτικό-τέρας! (+video)
Δείτε το Hennessey Venom F5 να ξεπερνά τα 437 χλμ./ώρα (+video)
Ο Wayne Rainey επέστρεψε στη σέλα στο Goodwood (+video)