Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετάει φωτιές το Hennessey Venom F5 (video)

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πετάει φωτιές το Hennessey Venom F5 (video)

ΝΕΑ

Πετάει φωτιές το Hennessey Venom F5 (video)

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό hypercar παίρνει τη θέση του για δυναμομέτρηση και ετοιμάζεται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην μάθαμε κάτι παραπάνω από το ότι το Hennessey Venom F5 έχει σκοπό να ξεπεράσει την τελική ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα, αλλά σίγουρα μπορούμε να ακούσουμε τον ανατριχιαστικό ήχο του V8 και της εξάτμισης από τιτάνιο. Μάλιστα, κατά τη δυναμομέτρηση οι απολήξεις «έριχναν» φωτιές.

Να θυμίσουμε ότι το αμερικάνικο hypercar αποτελεί προϊόν της αμερικάνικης εταιρείας Hennessey Performance και κάτω από το εντυπωσιακής εμφάνισης αμάξωμα κρύβεται ένας V8 κινητήρας 6,6 λίτρων με διπλά τούρμπο, που έχει κατασκευαστεί in-house. Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει υψηλής αντοχής τμήματα, ενώ δεν λείπουν τα σφυρήλατα έμβολα από αλουμινίου και οι μπιέλες από σφυρήλατο χάλυβα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ισχύς του Venom F5 φτάνει τους 1.843 ίππους και αντίστοιχα τα 1.617 Nm ροπής, ενώ οι επιδόσεις ακολουθούν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-300 χλμ./ώρα ο χρόνος είναι μόλις 8,4 δευτερόλεπτα, ταχύτερος και από μονοθέσιο της Φόρμουλα 1.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξάτροχο ηλεκτρικό των 2.400 PS από τη Hennessey
Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους
Η Hennessey περιποιείται και το Ford Bronco