Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτό είναι το πιο γρήγορο κάμπριο του κόσμου!

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aυτό είναι το πιο γρήγορο κάμπριο του κόσμου!

ΝΕΑ

Aυτό είναι το πιο γρήγορο κάμπριο του κόσμου!

ΝΕΑ

To Hennessey Venom F5 Roadster μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να ανεμίζουν με πάνω από 480 χιλιόμετρα την ώρα!

Advertisement
Advertisement

Η αμερικάνικη εταιρία Hennessey έγινε γνωστή κυρίως για διάφορες εξωπραγματικές μετατροπές που κάνει σε αμερικάνικα muscle cars.

Όμως έχει και την δική της παραγωγή, με πιο πρόσφατο μοντέλο το Venom F5, με το οποίο προσπάθησε να σπάσει και το όριο των 300 μιλίων την ώρα (483 χλμ/ώρα) αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει και επίσημα.

Μετά την κλειστή έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, η εταιρία ετοίμασε και την cabrio έκδοση την οποία παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, στο Monterey Car Week.

Advertisement
Advertisement

H Hennessey υποστηρίζει ότι το Venom V5 Roadster είναι το πιο γρήγορο και πιο ισχυρό ανοιχτό αυτοκίνητο του κόσμου. Ο κινητήρας που το κινεί είναι ένας V8 των 6,6 λίτρων twin-turbo με απόδοση 1.842 ίππους και ροπή 1.617 Nm.

Η ισχύς αυτή μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημι-αυτόματο κιβωτίου μονού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία, το Venom F5 Roadster είναι και αυτό ικανό να ξεπεράσει τα 483 χλμ/ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο μοντέλο της εταιρίας, το Venom GT Spyder είναι αυτό που κρατά το ρεκόρ ταχύτητας για το γρηγορότερο cabrio με 427,4 χλμ./ώρα.

Advertisement

Εμφανισιακά δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το κουπέ μοντέλο. Η οροφή είναι μονοκόμματη κατασκευασμένη από carbon fibert και αφαιρείται. Ζυγίζει μόλις 8,1 κιλά και έχει ειδική τσάντα για να την φύλαξή της.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα νέο γυάλινο κάλυμμα που αφήνει ελεύθερο το μάτι να χαζεύει τον κινητήρα. Το υλικό αυτό μάλιστα προέρχεται από την βιομηχανία των κινητήρων jet για τα αεροπλάνα και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες 540 βαθμών Κελσίου.

Advertisement

Το Venom F5 Roadster ζυγίζει 1.406 κιλά, αρκετά βαρύτερο από το κουπέ που ζυγίζει μόλις 1.360 κιλά.

Η Hennessey πρόκειται να κατασκευάσει μόλις 30 μονάδες οι οποίες θα προστεθούν στις 24 της κλειστής έκδοσης η οποία έχει ήδη ξεπουλήσει. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στην χρονιά με την τιμή του να ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το νέο ρεκόρ από τη Hennessey;
Η Hennessey ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό
Η Hennessey έφτιαξε το απόλυτο αγροτικό-τέρας! (+video)