Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Haval Xianglong είναι κινέζικο κράμα G-Class και Defender

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Haval Xianglong είναι κινέζικο κράμα G-Class και Defender

ΝΕΑ

Το Haval Xianglong είναι κινέζικο κράμα G-Class και Defender

ΝΕΑ

Η Haval είναι μια θυγατρική εταιρεία της Great Wall Motors και το πρόσφατο δημιούργημά της είναι το Xianglong.

Advertisement
Advertisement

Στην πληθώρα των κινεζικών εταιρειών αυτοκινήτου ανήκει και η Haval, η οποία ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια (2013) με σκοπό να κατασκευάζει κυρίως SUV μοντέλα.

Ανήκει στον γενικότερο Όμιλο της Great Wall Motors και εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την Great Wall Wingle, μία ακόμα θυγατρική αυτού η οποία κατασκευάζει pickup οχήματα.

Έπειτα από αυτή τη σύντομη ενδοομιλική «περιήγηση» επανερχόμαστε στη Haval και το καινούργιο μοντέλο της το οποίο ονομάζεται Xianglong.

Advertisement
Advertisement

Ως ένα γνήσιο κινεζικό δημιούργημα που σέβεται τον εαυτό του και το αντίστοιχο έθος των αυτοκινητοβιομηχανιών της ασιατικής χώρας, το καινούργιο SUV έχει αμάξωμα που παραπέμπει σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Συγκεκριμένα, είναι ευδιάκριτα σε αυτό στοιχεία από τη MercedesBenz GClass αλλά και από το Land Rover Defender.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, το Xianglong έχει υβριδικής διάταξης σύστημα το οποίο αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, το μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά τόσο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και με τη μέγιστη ισχύ του συστήματος.

Στην έκδοση με τον 1.5 ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 95 ίππους και ο πίσω 204 ίππους. Σε αυτή με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.5, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 109 ίππους και ο πίσω (επίσης) 204 ίππους.

Advertisement

Από το κινεζικό Υπουργείο δεν αναφέρεται η μέγιστη ισχύς του θερμικού κινητήρα σε καμία από τις δύο εκδοχές του, ούτε η χωρητικότητα των μπαταριών του συστήματος. Επίσης, δεν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του καινούργιου μοντέλου.

Τέλος, έγιναν γνωστές οι διαστάσεις του αμαξώματος του Xianglong οι οποίες είναι: 4.800 χλστμ. σε μήκος, 1.916 χλστμ. σε πλάτος, 1.822 χλστμ. σε ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.738 χλστμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι κάνουν «μπάσιμο» και στα 6×6
Εφιάλτης: Βουτιά σε γκρεμό με την όπισθεν! (video)
Ρωσία: Τα κινέζικα αυτοκίνητα σε πλεονεκτική θέση