Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τι πρωτοπορεί αυτό το κινέζικο αγροτικό;

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τι πρωτοπορεί αυτό το κινέζικο αγροτικό;

ΝΕΑ

Σε τι πρωτοπορεί αυτό το κινέζικο αγροτικό;

ΝΕΑ

Η Great Wall Motors είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας και όπως αποδεικνύεται και μία από τις πιο πρωτοπόρες.

Advertisement
Advertisement

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Great Wall βλέπουμε το Shanhai Cannon, το καινούργιο pickup μοντέλο της το οποίο διακρίνεται για την έντονη και «πομπώδη» (για τα ευρωπαϊκή αυτοκινητική κουλτούρα) εμφάνιση και σχεδίαση.

Τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας επενδύουν σημαντικά στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, καθώς θεωρούν ότι η ζήτηση γι’ αυτά θα συνεχίσει να είναι ανοδική στην εγχώρια αγορά. Έτσι, το Shanhai Cannon, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση αυτοκινήτου που έγινε στην πόλη Chengdu (νοτιοδυτικά της Κίνας), απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα τέτοιο όχημα με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και πολυτελή χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο pickup είναι διπλοκάμπινο και έχει μεγάλες διαστάσεις. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώνει η Great Wall Motors, το μήκος τού αμαξώματος φτάνει τα 5.440 χλστμ., το πλάτος του τα 1.991 χλστμ. και το ύψος του τα 1.924 χλστμ. Αναφορικά με το μεταξόνιό του, φτάνει το αρκετά μεγάλο (για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) μήκος των 3.350 χλστμ.

Σε ό,τι αφορά στην καρότσα του, το μήκος της είναι 1.500 χλστμ., το πλάτος της 1.520 χλστμ., το ωφέλιμο ύψος φόρτωσης 500 χλστμ. και διαθέτει έως 18 σημεία πρόσδεσης του φορτίου σε αυτή. Οι διαστάσεις και ο όγκος του είναι το ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι το Shanhai Cannon θα διατίθεται σε έκδοση και με υβριδικό σύστημα κινητήρα και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κινεζικό μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το νέο pickup θα διατίθεται σε υβριδική έκδοση με τον δίλιτρο υπερτροδοτούμενο βενζινοκινητήρα, καθώς και σε αυτή με τον χωρητικότητας 2,4 λίτρων πετρελαιοκινητήρα. Η Great Wall δεν ανακοίνωσε επισήμως τεχνικά στοιχεία που να αφορούν στη μέγιστη ισχύ των δύο εν λόγω εκδόσεων παρά μόνο γι’ αυτή με τον τρίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο, διάταξης V6 βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 353 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm.

Πάντως, σε έγγραφο του Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής της Κίνας αναφέρεται ότι η έκδοση με τον υβριδικής διάταξης diesel αποδίδει 186 ίππους. Τέλος, το εσωτερικό τού οχήματος είναι ευρύχωρο και με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού για τα δεδομένα της κινεζικής αγοράς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Great Wall φέρνει στην Ευρώπη το ρετρό ηλεκτρικό μοντέλο της
H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle
Η Great Wall παρουσιάζει φουτουριστικό ρετρό πρωτότυπο