Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι κάνουν «μπάσιμο» και στα 6×6

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι κάνουν «μπάσιμο» και στα 6×6

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι κάνουν «μπάσιμο» και στα 6×6

ΝΕΑ

Θέλοντας να απαντήσει στη Mercedes-Benz που με το G63 AMG 6×6 δίνει το απόλυτο monster truck στην αγορά, η Great Wall παρουσιάζει τη δική της ανάλογη πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένο με plug-in υβριδικό σύστημα, το «CyberP!ckup» της Great Wall Motors κάνει ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε συνεργατικά από τις Great Wall Motors και Chaojing Motors. Έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση το Shanhai Cannon της GWM, στο οποίο όπως φαίνεται έχει προστεθεί ένας ακόμα άξονας. Οι έξι τροχοί των 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους Cooper Discoverer που φτάνουν σε συνολική διάμετρο τις 33 ίντσες, συνεργάζονται με heavy duty ανάρτηση στην οποία βρίσκουμε αμορτισέρ αζώτου.

Advertisement
Advertisement

Το CyberP!ckup τροφοδοτείται από έναν plug-in υβριδικό twin-turbo κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων που αποδίδει 517 ίππους και 750 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται και στους έξι τροχούς, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το μοντέλο μπορεί και κινείται για κάποιο διάστημα χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Το εσωτερικό διατηρεί την πενταθέσια διαμόρφωση διπλής καμπίνας, με ανοιχτόχρωμες επενδύσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η εντυπωσιακή του μορφή οφείλεται κυρίως στις προεκτάσεις των φτερών εμπρός και πίσω, όπως και στους ογκωδέστερους προφυλακτήρες και την εκτενή χρήση των φώτων led, όχι μόνο για την ορατότητα του οδηγού αλλά και για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής οπτικής ταυτότητας. Στη Σαγκάη το μοντέλο μπορεί να παρουσιάστηκε σαν πρωτότυπο, όμως υπάρχουν εκτενείς αναφορές από την αυστραλιανή αγορά (στην οποία τα αυτοκίνητα του είδους έχουν απήχηση) κάνουν λόγο για μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Great Wall φέρνει στην Ευρώπη το ρετρό ηλεκτρικό μοντέλο της
Ο Τσιτσιπάς βολτάρει με σούπερ Aston Martin στο Μονακό
Η Tesla αναβαθμίζει το περίεργο τιμόνι της