Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Tank 500 είναι το κινέζικο Toyota Land Cruiser

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Tank 500 είναι το κινέζικο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

To Tank 500 είναι το κινέζικο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Κάτω από την «ομπρέλα» της Great Wall Motors, υπάρχει η μάρκα Tank από την οποία μας έρχεται μια νέα πρόταση που προφανώς ανταγωνίζεται το Toyota Land Cruiser.

Advertisement
Advertisement

Στην Κινέζικη Έκθεση Αυτοκινήτου, η Tank παρουσίαση το Tank 500 με το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις με την επιβλητική του παρουσία.

Η Great Wall Motors έχει μεγάλα σχέδια για τη μάρκα Tank, η οποία συνεχίζει να να αυξάνει τις προτάσεις τις στην κατηγορία των πολυτελών SUV. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu, η Tank παρουσίασε όχι ένα αλλά δύο νέα μοντέλα. Πρόκειται για τα Tank 400 και Tank 500, για τα οποία είχαμε δει κάποια σκίτσα πριν μερικούς μήνες εν είδη teaser.

Σχεδιαστικά, το Tank 500 είναι αρκετά επιβλητικό με «παραδοσιακές» αναλογίες σε ότι έχει να κάνει με το αμάξωμά του, ενώ είναι και πλουσιοπάροχο σε χώρους για τους επιβάτες του. Στο εμπρός μέρος, η τεράστια μάσκα του με το πολύ χρώμιο, το διογκωμένο καπό και τα μυώδη φτερά πάνω από τους ανάλογα μεγάλους τροχούς, δίνουν το στίγμα ενός μεγάλου και πολυτελούς SUV.

Advertisement
Advertisement

Το Tank 500 έχει μήκος 5.070 χιλιοστά, πλάτος 1.934 χιλ. και ύψος 1.905 χιλ., με μεταξόνιο 2.850 χιλιοστά. Οι διαστάσεις αυτές το καθιστούν μεγαλύτερο από τον κύριο αντίπαλό του, το Toyota Land Cruiser στην έκδοση Prado. Όπως και ο ανταγωνιστής, το Tank 500 βασίζεται σε αυτοφερόμενο πλαίσιο και συνοδεύεται από ρυθμιζόμενη ανάρτηση και δυνατότητα κλειδώματος των διαφορικών, τόσο πίσω, όσο και εμπρός.

Advertisement

Οι δυνατότητες του μοντέλου έτσι όπως προσδιορίζονται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του με την απόσταση των 224 χιλιοστών από το έδαφος και η ασφαλής διέλευση από υδάτινο κώλυμα με βάθος σχεδόν 1 μέτρο (800 χιλ.). Εξαιρετικές είναι και οι γωνίες προσέγγισης (29,4 μοίρες) και διαφυγής (24,0 μοίρες) που ορίζονται από τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και τους μικρούς προβόλους.

Advertisement

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας turbo βενζινοκινητήρας V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων που συνοδεύεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Το σύνολο αποδίδει 353 ίππους και 51,0 kgm ροπής, που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων που αναπτύχθηκε in house, από την Tank. Με τον ίδιο κινητήρα, η Tank έχει πρόταση και για έκδοση με 517 ίππους, που όμως δεν είναι σίγουρο αν θα αφορά στο Tank 500 ή σε κάποια από τα μεγαλύτερα μοντέλα που προορίζει για παραγωγή η εταιρεία στο μέλλον.

Στην καμπίνα η κεντρική κονσόλα υπογραμμίζει την πολυτέλεια, με την ανεξάρτητη οθόνη 14,6 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ το ρόλο του πίνακα οργάνων παίζει μια άλλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις και όλες τις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή οδηγός και επιβάτες, φαίνονται να είναι υψηλής ποιότητας, ενώ ο συνδυασμός χρωμάτων παραπέμπει σε πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία σε ανάλογο παρελθόν.

Advertisement

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων που έχει κάτι από Volvo, τα στοιχεία διακόσμησης του ταμπλό που παραπέμπουν σε Rolls-Royce, όπως και το αναλογικό ρολόι μεταξύ των αεραγωγών που είναι μια επιλογή με ιδιαίτερα υψηλό πρεστίζ. Το Tank 500 διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και επτά επιβάτες. Οι πρώτες πληροφορίες για την τιμή του Tank 500 στην Κίνα, κάνουν λόγο για εκκίνηση από τα 46.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle
To Toyota Land Cruiser γίνεται 70 ετών και το γιορτάζει
Νέας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρας από την Toyota