Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes γιορτάζει μισό εκατομμύριο G-Class (+video)

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes γιορτάζει μισό εκατομμύριο G-Class (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes γιορτάζει μισό εκατομμύριο G-Class (+video)

ΝΕΑ

Η πλούσια ιστορία του αυτοκινήτου που ξεκίνησε να παράγεται το 1979, συνεχίζεται με τη Mercedes να τιμά το θρύλο παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο- ορόσημο.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που ο αστικός μύθος το θέλει να εξελίσσεται από τη Mercedes κατά παραγγελία ενός φιλόδοξου Βασιλιά του Ιράν.

Ο Βασιλιάς Μοχάμεντ Ρέζα, έκλεισε συμφωνία με τη Mercedes στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και έδωσε παραγγελία για 20.000 οχήματα προκειμένου η γερμανική εταιρεία να «τον πάρει στα σοβαρά». Προφανώς και αυτό έπαιξε το ρόλο του και η Mercedes που μόλις είχε συνάψει συμφωνία με την Steyr-Daimler-Puch (SDP) για την εξέλιξη των μεγάλων επαγγελματικών, ξεκίνησε τη δημιουργία.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο το Φεβρουάριο του 1979 και μάλιστα, συμπτωματικά, μια βδομάδα πριν την απομάκρυνση του Βασιλιά που το είχε παραγγείλει από τον θώκο. Η αλήθεια είναι πως ο Ιρανός Βασιλιάς μπορεί να μην «πρόλαβε» να βάλει στο χέρι κάποιο από τα 20.000 της παραγγελίας αλλά όπως όλα δείχνουν, το έκανε όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Έτσι είμαστε εδώ σήμερα, 44 χρόνια μετά, με τη Mercedes-Benz να έχει συμπληρώσει πωλήσεις μισού εκατομμυρίου του μοντέλου που με την πάροδο των ετών έχει γίνει φυσικά θρύλος. Για να γιορτάσει την περίσταση, η Mercedes-Benz δημιούργησε ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, με επιρροές από το αρχέτυπο.

Advertisement

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πέραν του χρώματος Agave Green Livery που είναι πολύ χαρακτηριστικό, το υπ’ αριθμόν 500.000 G-Class, έχει κι άλλες ρετρό αναφορές. Τέτοιες είναι οι ζάντες αλλά και οι μαύρες εμπρός και πίσω φάσες, με τους προφυλακτήρες να «ακουμπούν» στην αισθητική εκείνων του πρώτου G.

Advertisement

Επίσης, πολύ χαριτωμένες λεπτομέρειες είναι αυτές που αφορούν τόσο στα πορτοκαλί φλας πάνω στα εμπρός φτερά, όσο και στις καρό επενδύσεις των καθισμάτων. Μπροστά από το συνοδηγό, υπάρχει μια χειρολαβή πάνω στην οποία αναφέρεται ο αριθμός παραγωγής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο μάλλον θα πάρει τη θέση του μέσα στο μουσείο της Mercedes και δεν θα διατεθεί προς πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών και η Mercedes E-Class All-Terrain
Η Mercedes EQE απέναντι στον «τάρανδο» (+video)
Η Mini τα έκανε μαντάρα στη Σαγκάη (+video)

Advertisement