Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

ΝΕΑ

Στις αρχές του έτους, η CUPRA παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο. Τώρα, όπως όλα δείχνουν, το Formentor είναι σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και αποδεικνύει τις ικανότητές του στα χέρια έμπειρων δοκιμαστών, μέσα στη δυσκολότερη πίστα του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Το Formentor έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, τόσο με την εμφάνισή του, όσο και με τις επιδόσεις που ανακοίνωνε η εταιρεία για τις κορυφαίες του εκδόσεις.

Από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες του μοντέλου που κυκλοφόρησαν, το νέο αυτό μεγάλο crossover προκαλούσε δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εκδόσεις με υψηλές επιδόσεις. Η κορυφαία του εκδοχή με τους 400 ίππους, είναι αυτή που εθεάθη στο Nurburgring να κάνει γρήγορους γύρους. Το πιο ισχυρό Formentor εφοδιάζεται με τον 5κύλινδρο turbo κινητήρα που χρησιμοποιεί και το Audi RS Q3, που με τις κατάλληλες αλλαγές στο πρόγραμμα διαχείρισης, θα παρουσιάζει μέγιστη τιμή ισχύος 400 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Στο αυτοκίνητο που ο «κατασκοπικός φακός» συνέλαβε μέσα στην πίστα, δεν εντοπίζονται αισθητικές διαφορές που θα κάνουν τη διαφορά για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου της CUPRA. Στην έκδοση παραγωγής όμως, περιμένουμε το Formentor να έχει πιο επιθετικό στυλ, το οποίο θα τονίζεται με τη διαφορετική διαμόρφωση του μπροστινού προφυλακτήρα, με μεγαλύτερα ανοίγματα. Η πλήρης αποκάλυψη της νέας δυνατότερης εκδοχής του Formentor, δεν αναμένεται νωρίτερα από το Δεκέμβριο. Θυμίζουμε πως η μικρότερη εκδοχή με βάση την απόδοση, είναι αυτή με το δίλιτρο μοτέρ που θα αποδίδει 306 ίππους. Ταυτόχρονα, θα είναι διαθέσιμη και η Plug In υβριδική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης των 1,4 λίτρων που συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα θα παρουσιάζει μια ισχύ της τάξης των 241 ίππων.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Κατασκευάζονται τα πρώτα Cupra Formentor

Advertisement

5 νέα ηλεκτρικά από SEAT & Cupra

To 2024 θα δούμε το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan

 

Advertisement