Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan;

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan;

ΝΕΑ

Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan;

ΝΕΑ

Τι είπε ο κραταιός άνδρας της μάρκας, Wayne Griffiths, αναφορικά με την παραγωγή του ιδιαίτερα επιθετικού SUV

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα πολύ απλό σχέδιο που μέσω αυτής ακριβώς της ιδιαιτερότητάς του, δεν περνάει απαρατήρητο». Αυτά τα λόγια είχε επιλέξει, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της CUPRA, Alejandro Mesonera, προκειμένου να εγκωμιάσει το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό Tavascan, κατά την αποκάλυψή του το 2019.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το μοντέλο αναδύεται ξανά στην επιφάνεια, με φόντο την παραγωγή του, η οποία, ενδέχεται να εκκινήσει το 2024.

Ειδικότερα, ο κραταιός άνδρας της CUPRA, Wayne Griffiths, σε δηλώσεις του στο αγγλικό Autocar, επισήμανε πως η ανάπτυξη του μοντέλου βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα της μάρκας, υπογραμμίζοντας πως «είναι ένα εγχείρημα με το οποίο ασχολούμαστε ζεστά, αλλά δεν βρισκόμαστε σε θέση για επίσημες ανακοινώσεις με επίκεντρο τις ημερομηνίες, διότι αυτή τη στιγμή προέχει το λανσάρισμα άλλων μοντέλων».

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, το χρονοδιάγραμμα της μάρκας από το Μαρτορέλ βρίθει από πρότζεκτ, με αποκορύφωμα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που ακούει στο όνομα “el-Born”.

Αναφορικά πάλι, με το Tavascan ο επικεφαλής της Cupra αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο με φόντο την οργιάζουσα φημολογία πως το μοντέλο θα κατασκευαστεί το 2024 στην Κίνα, ως μέρος της σύμπραξης του ομίλου VW με τη JAC Motors.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το SUV – βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW- διακρίνεται για τον επιθετικό του χαρακτήρα, ο οποίος τονίζεται από τα εξογκώματα ψηλά στις θύρες. Ακόμη, ξεχωρίζει για τις  ζάντες ελαφρού κράματος των 22 ιντσών, τη φωτεινή LED υπογραφή στο πίσω μέρος που συνδέει τις δύο πλευρές του αμαξώματος και το «εξαγριωμένο» του πρόσωπο με τους αιχμηρούς κεντρικούς προβολείς.

Είναι τετρακίνητο μιας και «φορά» από έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός και στον πίσω άξονα, φέρει ισχύ 302 ίππων, ενώ η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,5 sec. Τέλος, φέρει μπαταρίες των 77 kWh, οι οποίες του χαρίζουν αυτονομία 280 km.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Τα πρώτα CUPRA Formentor λαμβάνουν σάρκα και οστά

Advertisement

Έρχεται το ηλεκτρικό CUPRA el-Born

Ένα Cupra με αύρα από Toyota Supra