Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα Cupra Formentor λαμβάνουν σάρκα και οστά

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα Cupra Formentor λαμβάνουν σάρκα και οστά

ΝΕΑ

Τα πρώτα Cupra Formentor λαμβάνουν σάρκα και οστά

ΝΕΑ

Το Coupe-SUV θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά εντός της επόμενης εβδομάδας, στην κορυφαία έκδοση των 310 ίππων

Advertisement
Advertisement

Τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Μαρτορέλ, είναι έτοιμο να περάσει το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την Cupra.

Με κωδική ονομασία Cupra Formentor”, το Coupe-SUV θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή εμπορική του πορεία εντός της επόμενης εβδομάδας (05-09/10), με το λανσάρισμα ν’ αφορά την κορυφαία έκδοση με τον TSI 2.0 λίτρων των 310 ίππων. Συνολικά, ωστόσο, η γκάμα κινητήρων απαρτίζεται από επτά (7) μονάδες, με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις να διατίθενται από το επόμενο έτος.

«Το νέο Formentor είναι ένα μεγάλο βήμα για την CUPRA. Ως το πρώτο μοναδικά ανεπτυγμένο μοντέλο, θα κάνει τη μάρκα να εξελιχθεί, να είναι πιο αναγνωρίσιμη και πιο επιθυμητή. Σκοπός μας είναι να υπερβούμε τον αρχικό μας στόχο, να διπλασιάσουμε τον όγκο πωλήσεων της CUPRA με το λανσάρισμα αυτού του μοντέλου και να εισέλθουμε σε νέες διεθνείς αγορές, χάρη στην ευρεία γκάμα επτά κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

»Επιπλέον, αυτό το αυτοκίνητο θα αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από 10% πρόσθετο όγκο παραγωγής για το εργοστάσιο στο Martorell και θα κάνει τη γραμμή παραγωγής του να λειτουργεί με πλήρη χωρητικότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μοντέλο θα αλλάξει το μέλλον της μάρκας CUPRA», τόνισε ο Wayne Griffiths.

Για τις ανάγκες παραγωγής του μοντέλου θα συμμετέχουν 3.000 εργαζόμενοι στη γραμμή 2 του εργοστασίου της μάρκας, ενώ θα διενεργούνται τρεις βάρδιες.

Advertisement

Το μοντέλο φέρει μήκος 4,45 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα, ύψος ,151 μέτρα, το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,68, ενώ όσοι αποκτήσουν το CUV θα επωφεληθούν από τα 450 λίτρα του χώρου αποσκευών.

Αργότερα θα διατεθεί και το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με τον TSI των 1,4 λίτρων (150 ίπποι), ενώ σε μεταγενέστερο διάστημα θα προστεθεί και η επιλογή με το ηλεκτρικό μοτέρ των 115 ίππων.

Advertisement

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για τα LED φώτα πλήρους πλάτους στην «ουρά» του, τις ζάντες αλουμινίου των 19’’, ενώ όμορφη πινελιά θα συνιστούν τα μεταλλικά χρώματα αμαξώματος Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech και Candy White , τα τρία ειδικά χρώματα Grafhene Gray, Dark Camouflage και Desire Red, καθώς και οι δύο ματ επιλογές σε Μαύρο Ματ Ματ Tech Matte.

Δείτε επίσης:

Advertisement

SEAT & Cupra: 5 νέα ηλεκτρικα και Plug-in υβριδικά

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Cupra el-Born

Cupra Formentor: Το πρώτο υβριδικό Coupe-SUV της Cupra