Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Citroen Ami απέκτησε δίδυμο αδερφό. Από την Κίνα

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Citroen Ami απέκτησε δίδυμο αδερφό. Από την Κίνα

ΝΕΑ

Το Citroen Ami απέκτησε δίδυμο αδερφό. Από την Κίνα

ΝΕΑ

Το Citroen Ami έχει αρχίσει να κάνει δυναμικότερη την εμφάνισή του στους δρόμους της Ευρώπης και οι Κινέζοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα σχεδόν πιστό αντίγραφό του.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που προσομοιάζει στο Citroen Ami κατασκευάζεται από την εταιρεία Favorable Group Limited και πωλείται στην κινεζική αγορά μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της δημοφιλούς (στην ασιατική χώρα) πλατφόρμας «Alibaba».

Σε αντίθεση με το γαλλικό όχημα, είναι τετραθέσιο αλλά ακολουθεί την ίδια κατασκευαστική λογική. Απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα μικρό αυτοκίνητο με το οποίο να μετακινούνται εντός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική εταιρεία δεν του έχει δώσει επίσημα κάποια ονομασία αλλά απλώς μια περιγραφική. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρόκειται για «ένα μίνι ηλεκτρικό όχημα με τέσσερις θέσεις». Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει, το κόστος αγοράς του κυμαίνεται μεταξύ 1.575-2.280 δολαρίων (περίπου 1.560-2.260 ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).

Το αυτοκίνητο έχει μπαταρίες τύπου μολύβδου οξέως οι οποίες του δίνουν μια αυτονομία μεταξύ 80-100 χλμ. και φορτίζουν σε χρονικό διάστημα μεταξύ έξι οκτώ ώρες, αναλόγως της παροχής. Διατίθεται με ηλεκτροκινητήρα είτε 1.500 Watt είτε 2.000 Watt και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 40 χλμ./ώρα.

Advertisement

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το όχημα σε ένα από τα έντονα χρώματα τόσο για το αμάξωμα όσο και για το εσωτερικό του όπως και μεταξύ μιας γκάμας αυτοκόλλητων για να το κοσμήσουν εξωτερικά. Στο ταμπλό υπάρχουν δύο οθόνες, ενώ το παράδοξο είναι ότι τα πεντάλ είναι τοποθετημένα προς στο κέντρο (δεξιά) και όχι εμπρός από τον οδηγό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κινεζικό ηλεκτρικό supercar των 816 PS
Το κινεζικό ηλεκτρικό sedan που «γλυκοκοιτάζει» την Ευρώπη
Κίνα: Γκρεμίζεται η αγορά αυτοκινήτων από τον Covid