Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το κινεζικό ηλεκτρικό supercar των 816 PS

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κινεζικό ηλεκτρικό supercar των 816 PS

Mobility

Το κινεζικό ηλεκτρικό supercar των 816 PS

Mobility

Η start-up εταιρεία WM Motor παρουσιάζει ένα «εκρηκτικών» επιδόσεων μοντέλο, με αποκλειστική χρήση πίστας.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής με έδρα τη Σανγκάη που ιδρύθηκε το 2016, ακολουθεί το πνεύμα της εποχής, όντας ένας από τους δεκάδες που επικεντρώνονται στην τοπική αγορά, ως προς τη διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της κατηγορίας SUV.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η γκάμα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα, όλα κάτω υπό την ονομασία Weltmeister, και πιο συγκεκριμένα τα EX5-Z, EX6 Plus και W6. Αλλά αυτό που αναμένεται να κάνει θραύση είναι το νέο supercar, που θα διατίθεται αποκλειστικά για χρήση πίστας και που έχει κάνει την ψηφιακή του εμφάνιση σε μορφή πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν ότι στο κοντινό μέλλον θα είναι έτοιμο το πραγματικό πρωτότυπο, το οποίο θα μπορεί να αποδείξει άμεσα τις προδιαγραφές που το ακολουθούν. Σύμφωνα με την WM Motor, το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία συνδυαστικά θα προσφέρουν ισχύ 816 ίππων, ενώ η συστοιχία των μπαταριών θα έχει ενεργειακή απόδοση 1.400 kWh, καλύπτοντας τις νόρμες που επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Ανάλογες της κατασκευής θα είναι και οι επιδόσεις. Χαρακτηριστικά, θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται πάνω στο αντίστοιχο SUV της εταιρείας W6, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην παραγωγή. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 218 ίππων, ενώ η μπαταρία των 65 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 520 χλμ., βάση του κύκλου δοκιμών NEDC. Επίσης περιλαμβάνει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dongfeng Warrior M50: Η κινέζικη απάντηση στο Hummer (+video)
Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στην Κίνα
Η Volvo Cars αποκτά το 100% των δραστηριοτήτων της στην Κίνα

Advertisement