Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αποχωρεί η premium μάρκα της Honda από την Κίνα;

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αποχωρεί η premium μάρκα της Honda από την Κίνα;

ΝΕΑ

Γιατί αποχωρεί η premium μάρκα της Honda από την Κίνα;

ΝΕΑ

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην αγορά της Κίνας, η Acura, η μάρκα πολυτελείας της Honda αποσύρεται.

Advertisement
Advertisement

H Acura συνεργάστηκε με την κινέζικη GAC σε μία προσπάθεια που δεν ευοδώθηκε.

Σε μία από τις πολλές τις συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες, η Honda προσπάθησε να καθιερώσει στην αγορά της Κίνας την Acura. Μαζί λοιπόν με την GAC προσπάθησαν να κερδίσουν μερίδιο από αντίστοιχες μάρκες όπως η DS ή η Infinity, αλλά και ακόμη πιο αναγνωρίσιμα luxury brands.

Advertisement
Advertisement

Στα έξι χρόνια παρουσίας της Acura, παρά τη μεγάλη αγορά της χώρας, η καλύτερη χρονιά ήταν το 2019 με 14.701 μόλις αυτοκίνητα, με το 2021 να κλείνει με 6.554 αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει στην Κίνα τα CDX και RDX, κάτι αντίστοιχο με τα Honda HR-V και Honda CR-V στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις αυτών των δύο θα συνεχιστούν μέχρι να εξαντληθούν όλα τα ετοιμοπαράδοτα, ενώ στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αναμένεται να απορροφηθούν στα καταστήματα της Honda.  

Η αποχώρηση πάντως της Acura από τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως δε σημαίνει ότι θα κλονίσει τους Ιάπωνες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να επιστρέψουν κάποια στιγμή μελλοντικά με πλήρως ηλεκτρικό στόλο. Έτσι και αλλιώς πάντως οι κινέζοι αγοραστές δεν αρέσκονται σε ημιπολυτελείς μάρκες με την DS αντίστοιχα να τα βρίσκει σκούρα όπως και την Infinity. Αντίθετα η BMW και η Mercedes-Benz έχουν καθιερωθεί και παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX
Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα
Η Honda κερδίζει στο θεσμό Red Dot Awards 2021