Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «αρχαίο» Toyota Land Cruiser 70 δεν λέει να μας αφήσει!

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «αρχαίο» Toyota Land Cruiser 70 δεν λέει να μας αφήσει!

ΝΕΑ

Το «αρχαίο» Toyota Land Cruiser 70 δεν λέει να μας αφήσει!

ΝΕΑ

Η Toyota είναι η πρωτοπόρος εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων και εσχάτως έχει εμπλακεί στη δημιουργία και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ωστόσο, δεν φαίνεται να… ξεχνά τις κατασκευαστικές ρίζες.

Advertisement
Advertisement

Toyota Corolla, Toyota RAV4, Toyota Prius, Toyota Yaris, Toyota Mirai, Toyota Corolla Cross, Toyota Yaris Cross, Toyota bz4X, Toyota Land Cruiser 70, Toyo… «Συγγνώμη, συγγνώμη! Land Cruiser 70 είπατε; Τι δουλειά έχει αυτό; Υπάρχει ακόμα»;

Ναι, το Land Cruiser 70 Series, όπως ονομάζεται επίσημα, εξακολουθεί να παράγεται και να πωλείται σε κάποιες αγορές του κόσμου. Σχεδόν 40 χρόνια έπειτα από την εμφάνισή του (παρουσιάστηκε το 1984), το εμβληματικό εκτός δρόμου μοντέλο τής Toyota συνεχίζει να διατίθεται σε κάποιες χώρες, όπως στην Αυστραλία για παράδειγμα. Μάλιστα, εκεί υπάρχει και σε έκδοση pickup (μονοκάμπινη και διπλοκάμπινη) εκτός από την επιβατική.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητο έναν τετρακύλινδρο εξηλεκτρισμένο κινητήρα αντί του V8 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 4,5 λίτρων που διαθέτει τώρα. Αυτός, αποδίδει 205 ίππους/3.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 430 Nm/1.200-3.200 σ.α.λ.

Πάντως, με το πέρασμα των χρόνων, το Land Cruiser 70 Series έχει αποκτήσει κάποια στοιχεία του σύγχρονου εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης των επιβατών. Έτσι, έχει δύο αερόσακους και έγχρωμη οθόνη αφής 6,1 ιντσών. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο το οποίο εξακολουθεί να δείχνει στον δρόμο την ιστορία τής Toyota, ενώ η εταιρεία το τιμά με το διατηρεί στην εμπορική επικαιρότητα.

Advertisement

Εφόσον, τελικά, εγκριθεί και πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του εξηλεκτρισμένου κινητήρα πιθανόν το κλασικό μοντέλο της εταιρείας να διατεθεί σε περισσότερες αγορές, καθώς θα πληροί κάποιες από τις νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική
O Akio Toyoda δεν είναι πια πρόεδρος
Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

Advertisement

 

 

 

Advertisement