Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

ΝΕΑ

Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

ΝΕΑ

Στο  εργοστάσιο της Toyota στο Kolin της Τσεχίας κατασκευάζονται τα Aygo X και Yaris – Η λειτουργία του θα διακοπεί για όλο το Φεβρουάριο.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται το τεράστιο πρόβλημα σε πρώτες ύλες και ανταλλακτικά δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει ακόμη και την Toyota.

«Λόγω έλλειψης εξαρτημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε προσωρινά την παραγωγή από τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εργοστασίου της Toyota, Tomas Paroubek, αναφέρει το Automotive News Europe.

Το εργοστάσιο στο Kolin βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα και εκεί κατασκευάζονται τα Aygo X και Yaris. Το τελευταίο παράγεται και στο εργοστάσιο που έχει η Toyota στη Γαλλία αλλά ακόμη και έτσι το προσωρινό κλείσιμο στην Τσεχία θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση των παραδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω εργοστάσιο αναγκάζεται να κλείσει, καθώς η παραγωγή σταμάτησε στα μέσα του 2021 ελέω της έλλειψης τσιπ ημιαγωγών που αναστάτωσε την παραγωγή παγκοσμίως σε πολλές βιομηχανίες.

Εκτός από το εργοστάσιο στο Kolin, εκείνη την περίοδο οι γραμμές παραγωγής της Toyota στη Γαλλία και την Τουρκία είχαν επίσης κλείσει προσωρινά. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Nissan, η Honda και η Jaguar Land Rover, έχουν επίσης προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Δεν θα είναι SUV όλα τα ηλεκτρικά
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική
Έτσι γίνεται το Toyota RAV4 αν βελτιωθεί από την Kuhl Racing