Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota δίνει τέλος στους ιούς και τα βακτήρια

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota δίνει τέλος στους ιούς και τα βακτήρια

ΝΕΑ

H Toyota δίνει τέλος στους ιούς και τα βακτήρια

ΝΕΑ

Μην έχοντας ξεμπερδέψει ακόμα με τον κοροναϊό, η Toyota έρχεται με μία έξυπνη ιδέα να συνεισφέρει στην προστασία μας.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε σε μία πρωτοφανή κατάσταση για την ανθρωπότητα, με έναν ιό να έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Πολλές από αυτές ήταν δύσκολες και δυσάρεστες, κάποιες από αυτές όμως καλό θα ήταν να παραμείνουν και να μας ακολουθούν από εδώ και στο εξής.

Μία από αυτές είναι και η έμφαση που πρέπει να δίνουμε στην υγιεινή των χεριών ώστε να αποφεύγουμε στο μέλλον την επέκταση κάθε μορφής πανδημίας που θα προκύψει. Και σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ανάμεσά τους είναι και η Toyota η οποία παρουσίασε μία πατέντα για χειρολαβές αυτοκινήτων οι οποίες προστατεύουν τους οδηγούς από το να μεταφέρουν κάθε είδους επιβλαβή μικροοργανισμό.

Advertisement
Advertisement

Το ονομάζει “Μηχανισμό Απολύμανσης μέσω των Χειρολαβών”, και το έχει δείξει σε μία πρώτη μορφή το 2020, ακριβώς στην εποχή που είχε ξεκινήσει η μεγάλη κρίση της πανδημίας του COVID-19.

Στη νέα εκδοχή του το σύστημα απολύμανσης της λαβής περιλαμβάνει ένα ειδικό ακροφύσιο συνδεδεμένο με ένα δοχείο το οποίο ψεκάζει αυτόματα το απολυμαντικό στην εξωτερική επιφάνεια της χειρολαβής.

Η ιδέα είναι ότι έχοντας καθαρό το χερούλι, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τους ιούς και τα βακτήρια που θα είχαν στα χέρια τους μπαίνοντας στο τιμόνι. ψεκάζει αυτόματα το απολυμαντικό στην εξωτερική επιφάνεια της χειρολαβής.

Advertisement

Το σύστημα έχει και επιπλέον έξυπνες λειτουργίες, με τους αισθητήρες που είναι στην λαβή να αντιλαμβάνονται πότε θα πρέπει να ξαναψεκαστούν οι λαβές ή πότε το υγρό απολύμανσης πλησιάζει στο τέλος του.

Advertisement

Η ιδέα της Toyota είναι ενδιαφέρουσα και αρκετά αποτελεσματική, έστω και αν μπορεί ποτέ να μην την δούμε να φτάνει στην παραγωγή. Με τον πληθυσμό να έχει χαλαρώσει και πάλι τα μέτρα προστασίας ίσως να μην συμφέρει από οικονομικής άποψης η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος.

Όμως δεν παύει να είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να απολυμαίνει κάποιος τα χέρια του και να κάνει πολύ πιο ασφαλή την χρήση του αυτοκινήτου. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι τα μέτρα προφύλαξης ήρθαν για να μείνουν, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποιας μορφής πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Αυξημένα κέρδη παρά την Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών
Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19
Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

Advertisement