Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αφεντικό της Peugeot ανέλαβε την Alfa Romeo

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αφεντικό της Peugeot ανέλαβε την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Peugeot ανέλαβε την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της Stellantis, Carlos Tavares, έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των ανθρώπων που θα τρέχουν τις εταιρείες του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της πρώτης ομιλίας του ως επικεφαλής της Stellantis, ο Carlos Tavares, αποκάλυψε τα ονόματα όσων θα στελεχώνουν διοικητικό συμβούλιο του νεότευκτου ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, μάλιστα, έριξε μια… βόμβα, η οποία αφορά μια εσωτερική μετακίνηση: Ο Jean-Philippe Imparato παρατά τα ηνία της Peugeot, καθώς αναλαμβάνει τη διοίκηση της Alfa Romeo.

Ο 54χρονος Γάλλος επωμίζεται το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ιταλικής σπορ εταιρείας, για την οποία ο Carlos Tavares… έχει μεγάλα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Το κενό που αφήνει στη γαλλική εταιρεία θα καλυφθεί από τη Linda Jackson, η οποία ηγείτο της Citroen από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2020, ενώ αντικαταστάθηκε από τον νυν CEO της μάρκας, Vincent Cobee. Αναφορικά με τη διοίκηση της DS, δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή, καθώς θα ασκείται από τον Béatrice Foucher.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει το γαλλικό Μέσο Caradisiac, έγινε και η κατανομή… χαρτοφυλακίων. Έτσι, η Fiat και η Abarth θα προσανατολίζονται στη γενική αγορά, η Peugeot, η Lancia και η Opel στην πιο Premium, ενώ η Maserati θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για πολυτελή οχήματα.

Advertisement

Η Jeep, τέλος, προορίζεται για παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των SUV, ενώ η Dodge με τη Ram επικεντρώνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ.

Η συγχώνευση των εταιρειών ανήλ8ε σε 38 δισεκ. ευρώ, με τον όμιλο Stellantis να συνιστά την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και τη δεύτερη στην Ευρώπη.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο θα φέρουν την… υπογραφή είτε της Stellantis είτε του VW Group.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Peugeot 208 Rally 4: Δυνατό ξεκίνημα για το 2020 (+video)

Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2

Συγκριτικό: Peugeot 208 GT Line VS MINI Cooper 5dr 1.5