Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Volkswagen με τις τιμές των ηλεκτρικών της;

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει η Volkswagen με τις τιμές των ηλεκτρικών της;

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Volkswagen με τις τιμές των ηλεκτρικών της;

ΝΕΑ

Πρόσφατα, η Tesla προχώρησε σε μείωση της τιμής πώλησης των μοντέλων της και το ίδιο έκανε και η Ford για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της. Τι θα πράξουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως o Όμιλος Volkswagen;

Advertisement
Advertisement

Tο κόστος απόκτησης ενός καινούργιου ηλεκτροκίνητου μοντέλου παραμένει υψηλό, παρά την όποια επιδότηση προσφέρει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι ευρωπαϊκές.

Η απόφαση για την απόκτησή του προϋποθέτει την ύπαρξη και δεύτερου αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα, τουλάχιστον στη χώρα μας, όπου ακόμα οι υποδομές για τη δημόσια φόρτιση είναι υπό ανάπτυξη. Συνεπώς, η αγορά του συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση για την τσέπη μας.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου η Tesla ανακοίνωσε μείωση των τιμών στα μοντέλα της σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Λίγες ημέρες αργότερα, το ίδιο έκανε και η Ford μειώνοντας την τιμή πώλησης της Mach-E στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε περισσότερο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού προς αυτές καθώς βλέπει ευκαιρία στο να αποκτήσει το μοντέλο για το οποίο ενδιαφέρεται κάποιος.

Το θέμα είναι ότι αυτή την τιμολογιακή πράξη έκαναν δύο αμερικανικές εταιρείες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν έπειτα από την ψήφιση και επικύρωση του «Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού» στις ΗΠΑ. Πώς θα αντιδράσουν και τι θα πράξουν οι Ευρωπαίοι για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα;

Advertisement

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Oliver Blume (φωτογραφία), o Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine δήλωσε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια πρακτική και να μειώσει τις τιμές των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Blume είπε: «Έχουμε μια ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική η οποία βασίζεται στην αξιοπιστία. Βασιζόμαστε στα πλεονεκτήματα των προϊόντων μας και των εταιρειών μας». Επίσης, τόνισε ότι -κατά την άποψή του- όποια εταιρεία μεταβάλλει την τιμολογιακή πολιτική της θα χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Advertisement

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του ότι εάν πράξει το ίδιο και ο Όμιλος Volkswagen (σημ.: μείωση τιμών) πιθανόν να μπει σε μια επικίνδυνη περιδίνηση η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση των κερδών του. Όπως τόνισε ο κ. Blume: «Για εμένα, οι φιλοδοξίες μας αφορούν στο νόημα που έχει η προστιθέμενη αξία και στην προσπάθεια να αυξάνεται διαρκώς, όπως αφορούν και στην αύξηση της κερδοφορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η… Κίνα θα βοηθήσει τις πωλήσεις της VW στην Ευρώπη
Tο Euro 7 αφορά και τα ηλεκτρικά;
Πότε οι κορυφαίοι κατασκευαστές θα γίνουν πλήρως ηλεκτρικοί;

Advertisement