Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η… Κίνα θα βοηθήσει τις πωλήσεις της VW στην Ευρώπη

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η… Κίνα θα βοηθήσει τις πωλήσεις της VW στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η… Κίνα θα βοηθήσει τις πωλήσεις της VW στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η μειωμένη παραγωγή των εταιρειών επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει κάνει τις εταιρείες να προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Αυτό θα πράξει και η Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα είναι γνωστό, πλέον, και έχει καταντήσει κοινός τόπος. Η έλλειψη ημιαγωγών και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγική ικανότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, φαινόμενο που ξεκίνησε ήδη με την προηγηθείσα πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της συνεπακόλουθης μειωμένης κάλυψης της ζήτησης των μοντέλων του στην Ευρώπη, τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen αποφάσισαν να φέρνουν και να διαθέτουν σε αυτή αυτοκίνητα τα οποία κατασκευάζονται στα εργοστάσιά του που έχει στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, οι υπεύθυνοι του γερμανικού Ομίλου στράφηκαν στη συγκεκριμένη επιλογή ως την πιο πρόσφορη λύση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Άλλωστε, πριν τη Volkswagen, το ίδιο έχουν κάνει ήδη οι Renault, η Tesla και η BMW οι οποίες έχουν εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά μοντέλα τους που έχουν κατασκευαστεί στην ασιατική χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, στη Volkswagen προγραμματίζουν να φέρουν στη Γηραιά Ήπειρο τo Cupra Tavascan το οποίο θα παράγεται εκεί για να καλύψουν τη ζήτηση για το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV τής ισπανικής εταιρείας. Η Volkswagen, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει σχετικά: «Το εργοστάσιο στο Anhui ήταν το καταλληλότερο και έχει την απαραίτητη τεχνολογία και την ικανότητα να ικανοποιεί τον προγραμματισμένο όγκο παραγωγής».

Advertisement

Η ζήτηση για τα μοντέλα τής Cupra είναι μεγάλη, ιδίως από τη στιγμή που προστέθηκαν στην γκάμα της και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το Tavascan πρόκειται να αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2023 και οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2024. Καθώς θα φέρει το εμπορικό λογότυπο αυτής, η ισχύς του αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από 300 ίππους και θα θεωρείται το πιο σπορτίφ αμιγώς ηλεκτρικό SUV του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID. 5: Συναρπάζει! (video)
Ετοιμαστείτε για το ID. Golf
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance

 

 

Advertisement