Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD_2023

Ford Mustang Mach-E: Με έντονη προσωπικότητα και δυναμικό χαρακτήρα

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Με έντονη προσωπικότητα και δυναμικό χαρακτήρα

FORD_2023

Ford Mustang Mach-E: Με έντονη προσωπικότητα και δυναμικό χαρακτήρα

FORD_2023

Η νέα και πανέμορφη Ford Mustang Mach-E φέρνει εμφατικά την σπορ απόλαυση στα premium ηλεκτρικά, ενώ, επωφελείται και από την κρατική επιδότηση που ξεκινά από τα σεβαστά 8.000 ευρώ. Την θέλω τώρα…

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη έμπνευση της νεότερης Ford να δώσει το όνομα της Mustang στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο ήταν ομολογουμένως μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Η εταιρία κατάφερε με έναν απλό όσο και επιτυχημένο τρόπο να συνδέσει την ιστορία και την αύρα του παρελθόντος με όλη την τεχνολογία και τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινή μας σχέση με το αυτοκίνητο.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό έντονης προσωπικότητας και υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης. Κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από το αγοραστικό κοινό σε όλο τον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Πολύ δε περισσότερο όταν όλο αυτό το πακέτο κορυφαίας σχεδιαστικής αντίληψης και προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, συνδυάζεται περίφημα με ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε αυτοκινήτου της Ford. Την ανάγκη να εστιάσει στην οδική συμπεριφορά και σε έναν σπορτίφ χαρακτήρα που προσφέρει -ακόμα και στις εποχές της ηλεκτροκίνησης- ανόθευτες οδηγικές απολαύσεις.

Παρότι η ηλεκτρική Mustang Mach-E ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από το αρχέτυπο pony car, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει την μεγάλη αγάπη και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουν μία άμεσα αναγνωρίσιμη Mustang.

Advertisement

Η Mustang Mach-E καταφέρνει να είναι πάνω απ’ όλα μία καθαρόαιμη Mustang, η οποία εξιτάρει στο μέγιστο βαθμό το κοινό, εντυπωσιάζοντας τους πάντες ενώ είναι γεγονός πως αρέσει κυριολεκτικά σε όλους.

Advertisement

Ένα premium ηλεκτρικό crossover με έντονο χαρακτήρα και ανεξίτηλη προσωπικότητα, το οποίο έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να είναι το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Το μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 4,71 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2.984 χιλιοστά, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαιρετική διάταξη στο σαλόνι, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες. Χώροι που λόγω και του εντελώς επίπεδου δαπέδου, αντιστοιχούν σε αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και κατά πολύ ακριβότερα.

Κορυφαίο σε χωρητικότητα είναι και το πορτ-μπαγκάζ των 519 λίτρων τα οποία συμπληρώνονται από 81 επιπλέον λίτρα που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό, εκεί που στα συμβατικά αυτοκίνητα βρίσκεται ο κινητήρας.

Advertisement

Στο πολυτελές εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβει με την πρώτη ματιά η τεράστια οθόνη των 15,5 ιντσών η οποία είναι κάθετα τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Πρόκειται για μία από τις πιο καλαίσθητες και υψηλής ανάλυσης οθόνες που υπάρχουν σήμερα σε συστήματα infotainment, μέσω της οποίας μπορούν να ελεγχθούν δεκάδες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η Mustang Mach-E διαθέτει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Με την ισχύ ενός ενεργειακά αποδοτικού και με άμεση απόκριση ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας Mustang προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις.

Η πρώτη διαθέτει πίσω κίνηση και ένα ηλεκτροκινητήρα και η δεύτερη τετρακίνηση με δύο μοτέρ που εξασφαλίζουν επιδόσεις υπεραυτοκινήτου και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.Οι εκδόσεις με τη μικρή και μεγάλη μπαταρία (standard-range και extended-range, αντίστοιχα) μηδενίζουν το άγχος της αυτονομίας προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 610 km (μικτός κύκλος) σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα.

Η Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Ανακάλυψε περισσότερα για τη νέα εντυπωσιακή Ford Mustang Mach-E εδώ

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας γίνεται γρήγορα και απλά. Η Ford προσφέρει στους αγοραστές της νέας Mustang Mach-E έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση. Διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες.

Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang. Οι ειδικές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές δοκούς, σύστημα διεύθυνσης και σύστημα μετάδοσης έχουν προσαρμοστεί τόσο για τους στενότερους και με περισσότερες στροφές Ευρωπαϊκούς δρόμους, όσο και για τα υψηλότερα όρια ταχύτητας που ισχύουν στη γηραιά ήπειρο.

Όλα λοιπόν συνηγορούν πως η νέα και αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E (πωλείται με ετήσιο επιτόκιο 2,99% και πενταετή εργοστασιακή εγγύηση) προσφέρει ανόθευτη οδηγική απόλαυση, μαζί με μπόλικη πρακτικότητα, χαρακτηριστικό design, χαμηλό κόστος χρήσης, μεγάλη αυτονομία κίνησης και φυσικά, εκρηκτικές επιδόσεις και κοφτερή οδική συμπεριφορά, όπως ακριβώς θα περίμενες από μια αυθεντική Mustang.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford Mustang Mach-E έχει εξαιρετική αυτονομία χάρη στην υψηλή της τεχνολογία
Πόσες Mustang Mach-E έχει κατασκευάσει η Ford;
H Ford δεν θα χρειάζεται την πλατφόρμα της VW