Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν

ΝΕΑ

Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν

ΝΕΑ

Η Tesla, ανακοίνωσε τις νέες τιμές των μοντέλων της για τη χώρα μας, καθώς και τα στοιχεία των πωλήσεών της για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η περσινή χρονιά «έκλεισε» με θετικό πρόσημο για την Tesla αναφορικά με τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, την περυσινή χρονιά διατέθηκαν 1,31 εκατομμύρια αυτοκίνητά της, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 40% σε σχέση με αυτές του 2021. Επιπλέον, ο όγκος παραγωγής τών μοντέλων της έφτασε τα 1,37 εκατομμύρια οχήματα (αύξηση κατά 47% συγκριτικά).

Με την καινούργια χρονιά, ανακοινώθηκαν και οι νέες ενδεικτικές τιμές των μοντέλων της στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, το Model 3 η βασική τιμή τού Model 3 ξεκινά από τα 44.990 ευρώ και αυτή του Model Y από τα 46.990 ευρώ. Ως τώρα, στη χώρα μας, το Model 3 κόστιζε από 48.870 ευρώ και το Model Y από 49.170 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Οι υποψήφιοι αγοραστές των μοντέλων της μπορούν να επωφεληθούν από την κρατική επιχορήγηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που έχει θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτή φτάνει τα 8.000 ευρώ για τους ιδιώτες και έως τα 22.500 ευρώ για τη χρήση τους ως ταξί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τής Tesla για την περασμένη χρονιά, τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα ήταν τα δημοφιλέστερά της. Μάλιστα, σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου βρέθηκαν είτε στην κορυφή των πωλήσεων είτε στις πρώτες θέσεις τής κατάταξης των πωλήσεων, ξεπερνώντας και πολλά οχήματα με θερμικό κινητήρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας της Tesla στα ηλεκτρικά;
H Tesla θέλει να καταργήσει τους αισθητήρες του τιμονιού
Οδηγός Tesla το ρίχνει στον ύπνο!