Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα είναι το Peugeot Inception Concept;

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα είναι το Peugeot Inception Concept;

ΝΕΑ

Τι θα είναι το Peugeot Inception Concept;

ΝΕΑ

Η Peugeot, έχει ανακοινώνει ήδη ότι στην προσεχή έκθεση τεχνολογίας CES θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Inception. Τι να περιμένουμε από αυτό;

Advertisement
Advertisement

Η διεθνής έκθεση CES («Consumer Electronics Show») θα πραγματοποιηθεί από τις 5-8 Ιανουαρίου 2023 και εκεί η Peugeot έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το πρωτότυπο Inception

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τη γαλλική εταιρεία αυτό θα είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα επίδειξης των συστημάτων που θα διαθέτουν τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

H Peugeot έχει γνωστοποιήσει ότι από το 2024 και έπειτα όλα τα μοντέλα τής γκάμας της θα διαθέτουν και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ωστόσο το Inception θα μας προϊδεάσει για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα παρουσιάσει από το 2025 και έπειτα.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα και αφορούν στο νέο πρωτότυπο είναι λιγοστές. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «STLA Medium» και το εσωτερικό του θα έχει τη νέα αντίληψη των Γάλλων για το «i-Cockpit». Αυτό θα ισχύει τόσο σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της καμπίνας και του ταμπλό όσο και για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε μια πιο σύγχρονη εκδοχή του τόσο για τον διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες όσο και για την επικαιροποίηση της τεχνολογίας. Πιθανότατα, κάποιες από τις επιμέρους λειτουργίες θα πραγματοποιούνται και μέσω κίνησης του χεριού και όχι μόνο μέσω φυσικού διακόπτη ή της οθόνης αφής.

Advertisement

Η κυρία Linda Jackson, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πρωτότυπο Inception θα είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβολικό όχημα και θα επαναπροσδιορίσει την έννοια της ευχαρίστησης κατά την οδήγηση και τη μετακίνηση. Θα δημιουργεί περισσότερες εμπειρίες τόσο εντός όσο και αναφορικά με το αμάξωμά του και θα αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας».

Advertisement

Η κυρία Jackson απέφυγε να απαντήσει εάν το πρωτότυπο Inception θα είναι η βάση για την εξέλιξη και δημιουργία ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Όπως και να ‘χει, περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό θα μάθουμε όταν παρουσιαστεί επίσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot και ηλεκτροκίνηση: Μια ιστορία 120 χρόνων!
Οι κινητήρες του Peugeot 3008 καλύπτουν όλες τις ανάγκες
H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023