Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023

ΝΕΑ

H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023

ΝΕΑ

Από την Peugeot ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παρουσίασης των εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πρόκειται να είναι διαθέσιμα εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η Peugeot πρόκειται να διαθέτει όλα τα μοντέλα της με τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη ή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση εντός του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς.

Αυτό θα κάνει την γαλλική εταιρεία να προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο στα αυτοκίνητά της, επιβατικά και επαγγελματικά, αλλά και στα ποδήλατά της και στα scooters της.

Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της για να μετατραπεί σε μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα από το 2030 και να μηδενίσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Όπως προβλέπεται, τα πρώτα εξηλεκτρισμένα οχήματά της που θα παρουσιαστούν εντός της επόμενης χρονιάς θα είναι τα 3008 και 5008, τόσο στην ήπια υβριδική εκδοχή όσο και στην Plug-in Hybrid. Θα ακολουθήσουν τα αμιγώς ηλεκτρικά 308 (e-308) και 308 SW (e-308 SW) και έπειτα η αντίστοιχη έκδοση του 408 (e-408).

Advertisement

Εκτός αυτών, η Peugeot θα παρουσιάσει και την αναβαθμισμένη έκδοση του e-208 η οποία θα αποδίδει πλέον 156 ίππους έναντι των 136 ίππων τώρα, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα είναι μεγαλύτερη κατά 38 χλμ., συγκριτικά, φτάνοντας τα 400 χλμ. (κατά «WLTP»). Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό supermini της εταιρείας θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του και σε ισχυρότερο ταχυφορτιστή. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, χάρη σε αυτόν θα μπορεί να πληρώνει τους συσσωρευτές του από το 20%-80% της συνολικής ενεργειακής χωρητικότητάς του σε λιγότερο από 25 λεπτά τής ώρας.

Advertisement

Η Peugeot θα παρουσιάσει και το αμιγώς ηλεκτρικό βαν e-Expert το οποίο διαθέτει κυψέλες καυσίμου και για την παραγωγή της ενέργειας για τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων που διαθέτει. Η μέγιστη αυτονομία του φτάνει τα 400 χλμ. (κατά «WLTP»). Τέλος, θα παρουσιάσει το e-Streetzone, το νέο ηλεκτροκίνητο scooter της το οποίο θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικές μπαταρίες αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητά τους και θα έχει μέγιστη αυτονομία έως 112 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα plug-in υβριδική έκδοση για το Peugeot 3008
Peugeot 2008: Κινητήρες για όλα τα γούστα
Πότε έρχεται το ολοκαίνουργιο Peugeot 408;