ΝΕΑ

Τι κρύβει ο Δούρειος Ίππος της Leapmotor;

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβει ο Δούρειος Ίππος της Leapmotor;

Συγκριτικά

Τι κρύβει ο Δούρειος Ίππος της Leapmotor;

Συγκριτικά

Αν δεν μπορείς να τους πολεμήσεις, τότε συμμαχείς μαζί τους. Και αν δεν μπορείς να φτιάξεις μικρά ηλεκτρικά, τότε εισάγεις τα Κινεζικά.

Advertisement

Ο περισσότερος κόσμος της αυτοκίνησης αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να σταματήσουν οι Κινέζοι στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη.

Όμως όπως όλα δείχνουν, ακόμα και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποφασίσει ότι ο καλύτερος τρόπος να τους αντιμετωπίσεις είναι να τους πάρεις με το μέρος σου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκρουπ Stellantis το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει το Leapmotor T03, ένα οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Advertisement

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Stellantis, με την οποία απέκτησε το 20% της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Leapmotor, παραχωρώντας αποκλειστικά δικαιώματα εξαγωγής μοντέλων της Leapmotor εκτός Κίνας.

Το T03, το οποίο διατίθεται επί του παρόντος στη Γαλλία με μόλις 99 ευρώ το μήνα, διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία 280 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας τον ανταγωνιστή του Dacia Spring κατά 55 χιλιόμετρα.

Ενώ το T03 πωλείται για περίπου 8.500 ευρώ στην Κίνα, οι τιμές στην Ευρώπη συνήθως διπλασιάζονται λόγω των εξόδων αποστολής, των εισαγωγικών δασμών και των τροποποιήσεων ασφαλείας.

Advertisement

Παρά την αύξηση των τιμών, η εισαγωγή αυτών των προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει τη Stellantis στην επίτευξη των στόχων της οδηγίας για τα οχήματα μηδενικών εκπομπών, που απαιτεί από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πωλούν τουλάχιστον 22% μοντέλα μηδενικών εκπομπών στο συνολικό μείγμα πωλήσεών τους, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

Η Stellantis υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της όσον αφορά τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μάρκες όπως η Vauxhall και η Peugeot να αντιπροσωπεύουν από 15% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

Με την εισαγωγή του T03, η Stellantis στοχεύει να ανταγωνιστεί τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Citroen ë-C3, με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ και αυτονομία 320 χιλιομέτρων, και το BYD Dolphin.

Επιπλέον, η Stellantis διερευνά το ενδεχόμενο πωλήσεων του Leapmotor σε άλλες παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, με σχέδια εξαγωγής μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων Leapmotor ετησίως έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία
H Stellantis συμμαχεί με Κινέζους!
Η Stellantis παρουσίασε 12 ηλεκτρικά βαν με τη μια

Advertisement