Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το Kia EV4;

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κυκλοφορήσει το Kia EV4;

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το Kia EV4;

ΝΕΑ

Η Kia έχει κατοχυρώσει τις ονομασίες από EV1 έως και EV9 για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Μετά το επταθέσιο EV9, το EV4 είναι το επόμενο ηλεκτρικό που θα παρουσιάσει η κορεατική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Η Kia, μετά το EV6 το οποίο προκάλεσε εντύπωση με το σχήμα τού αμαξώματός του, την τεχνολογία του και την ευρυχωρία του, προετοιμάζει το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Αυτή τη φορά, θα στραφεί σε μια άλλη κατηγορία την οποία τη γνωρίζει πολύ καλά. Πρόκειται για ένα καινούργιο ηλεκτρικό crossover/SUV όχημα το οποίο εξελίσσει ήδη και θα ονομάζεται EV4.

Αυτό, θα απευθύνεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά και τα στελέχη της Kia ανακοινώνουν ότι θα είναι πολυτελές ως κατασκευή με σκοπό να ανταγωνίζεται τόσο την BMW iX1 όσο και τη Mercedes-Benz EQA. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το EV4 αναμένεται να παρουσιαστεί είτε προς το τέλος της χρονιάς είτε στις αρχές του 2023.

H πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται στο Kia EV6 και το Hyundai Ioniq 5.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των ως τώρα πληροφοριών, το νέο μοντέλο προφανώς θα βασίζεται στην πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-Kia για να αντίστοιχα μοντέλα του. Το μήκος και το μεταξόνιό του αναμένεται να είναι μικρότερα από αυτά του EV6.

Το EV4, θα έχει τη συστοιχία μπαταριών είτε των 58 kWh είτε των 77,4 kWh και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη έκδοση, με τον ηλεκτροκινητήρα των 229 ίππων, όσο και σε τετρακίνητη, η οποία θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 325 ίππων.

To εσωτερικό θα βασίζεται σε μία Lite έκδοση του EV6. Εδώ βλέπετε το ταμπλό του Niro EV.

Η ευρυχωρία του θα είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του ως αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα θα έχουν να κάνουν με το επίπεδο εξοπλισμού του και τις εφαρμογές τις οποίες θα διαθέτει σε αυτόν, ώστε οι επιβάτες του να μετακινούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση αναφορικά με τις λύσεις που θα προσφέρει γι’ αυτούς.

Advertisement

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Kia, η εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει έντεκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2025. Τα έξι από αυτά θα είναι εντελώς καινούργια, όπως το EV4, και τα υπόλοιπα πέντε η ηλεκτρική εκδοχή ήδη υπαρχόντων μοντέλων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το ανανεωμένο Kia XCeed
Η Kia δοκιμάζει ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα προειδοποίησης
Ένα Kia EV6 GT από… άλλο πλανήτη

Advertisement