Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW iX1

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW iX1

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW iX1

ΝΕΑ

Δεν σταματά πουθενά η ηλεκτρική αντεπίθεση της BMW, που μπορεί να μην αποκαλύπτει εντελώς την iX1, μας δίνει όμως μία πρώτη γεύση και με το παραπάνω.

Advertisement
Advertisement

Το κόμπακτ πλήρως ηλεκτρικό SUV θα ακολουθήσει αμέσως μετά την αποκάλυψη της τρίτης γενιάς της BMW X1.

Η γερμανική εταιρεία μπορεί να ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (την i3), σε… αντάλλαγμα όμως φέρνει μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών, κυρίως με SUV προσανατολισμό. Μετά την iX, την i4 και την i7, σειρά παίρνει η iX1, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της X1. Μαζί βασίζονται στην πλατφόρμα FAAR και αναμένονται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, κυρτή ψηφιακή οθόνη και όλες τα τεχνολογίες συνδεσιμότητας που συναντάμε και στα πιο πρόσφατα μοντέλα της BMW.

Advertisement
Advertisement

Η BMW προβάλει από τώρα έναν κόμπακτ και ευρύχωρο χαρακτήρα για την iX1, ενώ οι δοκιμές στον αρκτικό κύκλο άφησαν πολύ θετικά μηνύματα όσον αφορά την αυτονομία του μικρού SUV (στην έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες) αφού αυτή αγγίζει τα 438 χιλιόμετρα βάση του κύκλου WLTP. Η κατανάλωση σύμφωνα με τους Γερμανούς δεν ξεπέρασε τις 18,4 kWh/100 χλμ., ενώ το eDrive πέμπτης γενιάς αναλαμβάνει τη μετάδοση της κίνησης στο αυστηρό περιβάλλον της βόρειας Σουηδίας.

Η iX1 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία μαζί με το Mini Countryman EV, ενώ στην ίδια γραμμή παραγωγής θα δούμε και τη νέα (τρίτη γενιά της BMW X1). Ο προγραμματισμός της γερμανικής εταιρείας έχει σε πρώτο πλάνο -από ότι φαίνεται- το ηλεκτρικό της σήμερα και αύριο. Όσον αφορά την iX1 το καλεντάρι έχει… πολλές σημειώσεις στον μήνα Σεπτέμβριο, όπου η πλήρως ηλεκτρική X1 θα πετάξει τον μανδύα του καμουφλάζ και θα μας πει περισσότερα σχετικά με τις διαστάσεις και τη γκάμα των ηλεκτροκινητήρων. Λίγο νωρίτερα η X1 με κινητήρες εσωτερικής καύσης και PHEV έκδοση θα προηγηθεί μαρτυρώντας όλα τα αισθητικά μυστικά της iX1, αφού οι δύο τους δεν θα διαφέρουν παρά ελάχιστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δικαστής υποχρέωσε 23χρονο να πουλήσει τη BMW 440i του
Δυσαρέσκεια από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών BMW
BMW: Χωρίς τον πιο απλό εξοπλισμό παραδίδονται μοντέλα της

Advertisement