Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)

Mobility

Πως τα πάει η Mercedes-Benz EQA στο τεστ ταράνδου; (video)

Mobility

Η ισπανική ιστοσελίδα km77 ανέβασε στο κανάλι της στο youtube μια ακόμα δοκιμασία στο τεστ ταράνδου με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA.

Advertisement
Advertisement

Το τεστ ταράνδου είναι μια αρκετά απαιτητική δοκιμασία των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός μοντέλου καθώς περιλαμβάνει γρήγορες και συνεχόμενες μεταβολές της κατεύθυνσης με αντίστοιχες μεταφορές βάρους. Η αυτοκινητική ιστοσελίδα km77 έχει δημοσιεύσει μια σειρά video με νέα μοντέλα στη συγκεκριμένη δοκιμασία με πολλές φορές ενδιαφέροντα και αναπάντεχα αποτελέσματα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQA με την οποία ο οδηγός του km77 ξεκίνησε την προσπάθειά του με ταχύτητα εισόδου στα 76 km/h. Μπαίνοντας με αυτή την ταχύτητα στον δεύτερο διάδρομο το αυτοκίνητο χτύπησε έναν κώνο ενώ στο video τονίζεται πως ήταν ιδιαίτερα έντονη η επέμβαση του ESP ενώ η αίσθηση του τιμονιού πολύ βαριά. Ακολούθησαν και άλλες προσπάθειες με αυτή την ταχύτητα όμως παρόλο που τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συνέβαλαν στην διατήρηση της ευστάθειας δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί κάποια προσπάθεια χωρίς επαφή με κώνους.

mercedes benz eqa moose test

Advertisement
Advertisement

Αυτό επιτεύχθηκε τελικά μειώνοντας την ταχύτητα εισόδου στα 74 km/h με την οποία η EQA άλλαξε την κατεύθυνσή της μέσα στους παράλληλους διαδοχικούς διαδρόμους χωρίς κάποια επαφή και χωρίς έντονη παρέμβαση των ηλεκτρονικών. Το χαμηλό κέντρο βάρους θεωρείται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αρκετά καλή επίδοση η οποία φέρνει την EQA στο ίδιο επίπεδο με την S-Class και αρκετά πιο ψηλά από την CLA που το ισπανικό Μέσο είχε δοκιμάσει πριν κάποιο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Mercedes-AMG C 63 θα είναι κάπως έτσι
Η Mercedes θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πουλά αυτοκίνητα!
Τι καινούριο φέρνει η ηλεκτρική Mercedes EQS;