Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θρυλικές Lancia στο London Concours

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θρυλικές Lancia στο London Concours

ΝΕΑ

Θρυλικές Lancia στο London Concours

ΝΕΑ

Οι διοργανωτές του London Concours ανακοίνωσαν πως στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα υπάρχει μια έκθεση με σημαντικά μοντέλα από την ιστορία της Lancia.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση αυτή θα βρεθούν στο χώρο τα εμβληματικά μοντέλα της Lancia, όπως είναι η 037 Rally Evo 2 του Henri Toivonen, ένα (από τα μόλις 59 που παρήχθησαν) B24 Spider και η απόλυτη Flaminia Super Sport Zagato.

Η Lancia ήταν μια από τις μάρκες που συνήθιζαν να δοκιμάζουν και να παρουσιάζουν καινοτομίες στον «πλανήτη» των αυτοκινήτων- μια από αυτές ήταν και το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Το φετινό London Concours που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 19 έως τις 20 Αυγούστου, θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους επισκέπτες του. Η φετινή διοργάνωση με το φόρο τιμής στη Lancia και την έκθεση «Lancia Legends», θα έχει αναμφίβολα διαφορετικό ύφος. Μέσα σε μια όαση πρασίνου με έκταση 5 στρεμμάτων, η διοργάνωση του London Concours θα είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός για τα μηχανοκίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Φεβρουάριο.

Advertisement
Advertisement

Η Lancia ιδρύθηκε το 1906 από τον Vincenzo Lancia, πιλότο, μηχανικό, οδηγό αγώνων και πρώην υπάλληλο της Fiat. Υπό την ηγεσία του, η παραγωγή Lancia ξεκίνησε το 1906, με το Tipo 51, που ήταν πριν από το μοντέλο που εξασφάλισε πραγματικά τη φήμη της Lancia για την καινοτομία και την αριστεία της μηχανικής το 1922. Το μοντέλο αυτό, ήταν η Lancia Lambda. Αυτό το πνεύμα καινοτομίας συνεχίστηκε στα μεταπολεμικά χρόνια της Lancia, η οποία στηριζόμενη στην αρχική διάθεση του Vincenzo Lancia για αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή, παρουσίασε την Aurelia. H Aurelia, που ξεκίνησε αρχικά το 1950 ως τετράθυρη, έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με κινητήρα V6. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε η Aurelia B20 GT Coupe, η οποία σημείωσε αμέσως την πρώτη της επιτυχία στους αγώνες, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του περίφημου αγώνα Mille Miglia το 1951.

Ίσως μία από τις πιο όμορφες δημιουργίες της Lancia, με ένα χέρι βοήθειας από τον Pininfarina, είναι η Aurelia B24 Spider. Χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα από την Aurelia B20 GT τέταρτης γενιάς, το B24 Spider είναι μια πραγματική Lancia. Έχει εξελιγμένο τετρατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικά ταμπούρα και ανεξάρτητη ανάρτηση. Κατασκευασμένο σε πολύ περιορισμένους αριθμούς, το B24 Spider έμεινε στην παραγωγή για ένα μόνο έτος (1955) και μόλις 240 αυτοκίνητα μπήκαν στη γραμμή παραγωγής, εκ των οποίων μόλις τα 59 ήταν δεξιοτίμονα. Οι επισκέπτες του London Concours θα μπορούν να δουν ένα από αυτά τα 59.

Advertisement

Καμία γιορτή της Lancia δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να επικεντρωθούμε στις τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες της μάρκας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Στο London Concours, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μια Delta Integrale, η αγωνιστικές εκδοχές της οποίας κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έξι φορές στη σειρά, μια Stratos GT4 και όχι μια αλλά τρεις, Lancia 037. Η Lancia 037 έχει το χαρακτηριστικό πως είναι το τελευταίο πισωκίνητο που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και στην έκθεση του London Concours θα βρεθούν τρία.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα: Ηλεκτρική η Lancia Delta Integrale 

Η Lancia Gran Turismo κλέβει καρδιές

Η θηριώδης Integrale με τους 700 ίππους (VIDEO)

Advertisement