Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia Gran Turismo κλέβει καρδιές

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lancia Gran Turismo κλέβει καρδιές

ΝΕΑ

Η Lancia Gran Turismo κλέβει καρδιές

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική πρόταση για ένα μοντέλο GT με την υπογραφή της Lancia φέρνει και πάλι στην επιφάνεια την κρυφό πόθο πολλών για επαναφορά της θρυλικής μάρκας στο προσκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Η επίδραση της Lancia στο κοινό των οπαδών της αυτοκίνησης είναι αντίστοιχη με αυτή της Alfa Romeo. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της που ξεκινά από το 1906 η ιταλική φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με το πάθος και την τεχνολογική καινοτομία. Η σύγχρονη πορεία της είναι βέβαια συνδεδεμένη με την θρυλική Lancia Integrale με την οποία η Lancia κορύφωσε μια θαυμαστή πορεία στο χώρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι όπου μέχρι και σήμερα η ιταλική εταιρία διατηρεί το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων από κάθε άλλο κατασκευαστή.

Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες η λάμψη της Lancia έχει χαθεί με την εταιρία πρακτικά να παραμένει ενεργή μόνο σε ελάχιστες αγορές με την Ypsilon. Ωστόσο πολλοί διατηρούν την ελπίδα πως κάποια στιγμή η ιταλική φίρμα θα βρεί και πάλι το δρόμο που της αρμόζει. Μεταξύ αυτών φαίνεται πως είναι και ο ιταλός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Antonio Paglia που δημιούργησε ένα ψηφιακό μοντέλο με τα θρυλικά αγωνιστικά χρώματα της Alitalia με τα οποία έχει συνδεθεί η αγωνιστική παρουσία της Lancia τη δεκαετία του ’70.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που έχει χρησιμοποιήσει βασίζεται σε μια σχεδιαστική πρόταση του ίδιου που είχε παρουσιαστεί στο περιβάλλον του Gran Turismo και αφορά ένα μεγάλο coupe που αναμφίβολα κλέβει καρδιές τόσο στην πολιτική όσο και στην αγωνιστική του έκδοση. Βέβαια στη δεύτερη περίπτωση η εικόνα έχει έναν άκρατο δυναμισμό τόσο λόγω της θρυλικής αμφίεσης όσο και χάρη σε ορισμένες αισθητικές διαφοροποιήσεις όπως οι πλαϊνές εξατμίσεις, η μεγάλη πίσω αεροτομή και τα αρκετά στοιχεία από ανθρακονήματα. Πάντως ο δημιουργός της αγωνιστικής εκδοχής μεταξύ άλλων δήλωσε πως φαντάζεται το αυτοκίνητο με μια υβριδική μονάδα ισχύος. Μακάρι λοιπόν κάποια στιγμή το όνειρο πολλών να γίνει πραγματικότητα και η Lancia να επιστρέψει στο προσκήνιο, γιατί όχι με αυτοκίνητα όπως η Gran Turismo.