Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Honda NSX

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το Honda NSX

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Honda NSX

ΝΕΑ

Ένας θρύλος της σύγχρονης αυτοκίνησης, το Honda NSX, τερμάτισε την πορεία του με την μορφή και τον κινητήρα που το γνωρίσαμε.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο NSX βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Honda στο Οχάιο (ΗΠΑ). Ήταν ένα NSX Type S το οποίο διατίθεται στην αγορά της χώρας και το οποίο ήταν βαμμένο στο χρώμα ματ γκρι χρώμα το οποίο η εταιρεία ονομάζει «Gotham Gray».

Θυμίζουμε ότι εκεί διατίθεται υπό το εμπορικό σήμα της Acura. Στη συγκεκριμένη έκδοση, την Type S, το ιαπωνικό supercar είναι πιο ελαφρύ, έχει μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερο εξοπλισμό από την «απλή» έκδοση του μοντέλου. Συγκεκριμένα, o V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων κινητήρας τού NSX Type S, αποδίδει 608 ίππους και 667 Nm ροπής, έναντι των 581 ίππων και 650 Nm, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση στην απόδοσή του οφείλεται στην κατά 6% αύξηση της πίεσης τού turbo, στην τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας κατά 20% για το υβριδικό σύστημα που διαθέτει το αυτοκίνητο και στην κατά 10% μεγαλύτερη απόδοση της τελευταίας, σε σχέση με την κανονική έκδοση του NSX. Ως γνωστόν, το αυτοκίνητο διαθέτει και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Εκτός από τη βελτίωση στον κινητήρα του, η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου της Honda έχει ευρύτερη χρήση από ανθρακονήματα (π.χ. στο καπάκι του κινητήρα και στο εσωτερικό του), δισκόφρενα από κεραμικό υλικό και ανθρακονήματα, ενώ έχει γίνει προσπάθεια να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερο κατά 28 κιλά, συγκριτικά.

Advertisement

Το συγκεκριμένο NSX Type S ήταν τελευταίο από τα 350 αριθμημένα και επετειακά που θα κατασκευάζονταν. Όπως έχει γίνει γνωστό, το επόμενο NSX θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, όπως έχει ανακοινωθεί από τη Honda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζει… ηλεκτρικά το Honda NSX
Μια χαρά τα πήγε στον τάρανδο το νέο Honda Civic (+video)
Μουσείο της Toyota με έκθεμα μοντέλο της… Honda

 

 

Advertisement