Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στιγμές οδηγικής πανδαισίας από το Honda NSX Type S (video)

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στιγμές οδηγικής πανδαισίας από το Honda NSX Type S (video)

ΝΕΑ

Στιγμές οδηγικής πανδαισίας από το Honda NSX Type S (video)

ΝΕΑ

Η Honda ρίχνει τους τίτλους τέλους στο θρυλικό ακρωνύμιο, παρουσιάζοντας την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου στα χρονικά.

Advertisement
Advertisement

Οι Acura και Honda αποχαιρετούν το ακρωνύμιο NSX (New, Sportscar, eXperimental), λανσάροντας μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση, που σύμφωνα με τις αδελφικές μάρκες, συνιστά την «ταχύτερη, ισχυρότερη και πιο ικανή εκδοχή του μοντέλου στα χρονικά».

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο του πανίσχυρου μοντέλου απαρτίζεται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3.500 κ.ε.κ. και τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνδράμουν στην εκτόξευση της συνδυαστικής απόδοσης στους 600 ίππους και στα 667 Nm ροπής.

Πρόκειται για επιπλέον 27 PS και 22 Nm συγκριτικά με το «απλό» NSX, που προστίθενται χάρη στη χρήση νέων μπεκ ψεκασμού, νέων τούρμπο και νέων ψυγείων από το αγωνιστικό NSX GT3. Η ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας είναι βελτιωμένη κατά 10%, και το 9τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο έχει επαναπρογραμματιστεί για ταχύτερες αλλαγές των σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις αφορούν και το set-up της ανάρτησης, με φόντο τη βελτιστοποίηση της οδικής συμπεριφοράς του μοντέλου, το οποίο απολαμβάνει καλύτερο «πάτημα» χάρη στα ελαστικά Pirelli P-Zero.

Στο επίκεντρο των Ιαπώνων μηχανικών βρέθηκε και η αεροδυναμική, παρουσία μιας επιθετικής αεροτομής, αποτελεσματικού πίσω διαχύτη και «κουρτινών» αέρα, που κατευθύνουν τη ροή αέρα προς τα πλάγια του NSX Type S.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το ισχυρό ιαπωνικό sportscar ξεχωρίζει για τους μεγαλύτερους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος, το εντυπωσιακό ματ χρώμα και τη μεγάλη πίσω πτέρυγα.

Θα παραχθεί σε μόλις 350 κομμάτια, με τα 300 από αυτά να διατίθενται στην αμερικανική αγορά.

Advertisement

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το πλούσιο ταλέντο του Honda NSX Type S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει σήμερα το υπερ-σπάνιο Honda NSX-R;
Κόντρα Honda NSX με Civic Type R στην πίστα (+video)
Honda NSX Type R και Spider το 2021

Advertisement