Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζει… ηλεκτρικά το Honda NSX

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζει… ηλεκτρικά το Honda NSX

ΝΕΑ

Συνεχίζει… ηλεκτρικά το Honda NSX

ΝΕΑ

Ο θρύλος του NSX φαίνεται πως δεν έχει φτάσει στο τέλος του, μιας και αναμένεται να συνεχιστεί από ένα 100% ηλεκτρικό supercar.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες, η Honda αποκάλυψε το NSX Type S, μια έκδοση που λογίστηκε ως το… κύκνειο άσμα της επωνυμίας “New Sportscar eXperimental”. Η ζωή, όμως, του δημοφιλούς sportscar ενδέχεται να παραταθεί, όπως διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος και Brand Officer της Acura, Jon Ikeda.

«Αν παρατηρήσετε, δημιουργούμε ένα NSX όταν έχουμε να… πούμε κάτι. Η πρώτη γενιά ήταν με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η δεύτερη με υβριδικό. Θα υπάρχει και άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ikeda, σε δηλώσεις του σε μεγάλο ειδησεογραφικό Μέσο, αφήνοντας υπόνοιες πως ο θρύλος του NSX θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι ηλεκτρικός.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως η δεύτερη γενιά του NSX δεν αποτέλεσε μια εμπορική επιτυχία για τη μάρκα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, τη βοήθησε να αντλήσει πλεονάσματα τεχνογνωσίας πάνω στην εξέλιξη fun-to-drive ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες για το πότε θα αποκαλυφθεί η τρίτη γενιά δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή η Acura δεν διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμας της. Η αρχή θα γίνει ενδεχομένως το 2024 με τo Honda Prologue, το οποίο θα διατίθεται και με το έμβλημα της Acura.

Ανεξαρτήτως εξελίξεων, το «φρέσκο» Honda NSX Type S αποτελεί το τελευταίο NSX με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από το καπό του υπάρχει ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 3,5 λτ., συνεπικουρούμενος από τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 600 ίππους και είναι κατά 20 PS αυξημένη συγκριτικά με το «απλό» NSX και η ροπή φτάνει τα 667 Nm (+22). Η κίνηση φτάνει στους τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου, επαναπρογραμματισμένο, με φόντο την εκτέλεση ταχύτερων αλλαγών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Acura TLX Type S: Πανίσχυρο (video)
Acura NSX vs Lamborghini Aventador σε drag race
Στιγμές οδηγικής πανδαισίας από το Honda NSX Type S (video)