Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με έμπνευση από τα 70’s η νέα Honda CL500 (+video)

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με έμπνευση από τα 70’s η νέα Honda CL500 (+video)

NEWSMOTO

Με έμπνευση από τα 70’s η νέα Honda CL500 (+video)

NEWSMOTO

Η Honda παρουσίασε ένα ρετρό μοντέλο εμπνευσμένο από τα CL μοντέλα της δεκαετίας του 1970.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Transalp να έκλεψε την παράσταση στο περίπτερο της Honda, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα είχε ακόμα μια έκπληξη να μας παρουσιάσει. Η νέα CL500 έκανε το ντεμπούτο της στο Μιλάνο έχοντας έντονες επιρροές από τις μοτοσικλέτες scrambler της δεκαετίας του 1970 όπως τα ιστορικά CL200 και CL360.

Η νέα CL500 βασίζεται στην Rebel 500, έχοντας δεχτεί αισθητικές αλλαγές για να έρθει πιο κοντά στην scrambler κατηγορία. Πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι η επίπεδη σέλα και η εξάτμιση η οποία βγαίνει ψηλά, κοντά στη σέλα έχοντας μια ειδικά σχεδιασμένη προστατευτική ποδιά. Το φωτιστικό σώμα εμπρός είναι στρογγυλό με τέσσερις LED προβολείς, ενώ το ρεζερβουάρ είναι στρογγυλεμένο θυμίζοντας τα σχέδια των «seventies».

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της CL500 είναι ο γνωστός δικύλινδρος των 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και 43,3 Nm ροπής. Συνοδεύεται από μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ το γρανάζωμα στη μετάδοση έχει κοντύνει για να δώσει λίγη περισσότερη ζωηράδα στις επιταχύνσεις.

Το πλαίσιο είναι δανεισμένο από την Rebel 500, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός 41 χιλ. και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ελαστικά διπλής χρήσης και τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 310 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο 240 χιλ. πίσω με ABS. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 191 κιλά και θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις χρωματισμούς.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της CL500.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp
Αυτός είναι ο νέος ζωηρός χρωματισμός του Honda X-ADV
Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία