Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα pony cars γίνονται ηλεκτρικά;

Ελλάδα 22:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα pony cars γίνονται ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Τα pony cars γίνονται ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Όλοι ενδίδουν εν τέλει στη νέα τάξη πραγμάτων. Ακόμα και τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν για να χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες.

Advertisement
Advertisement

Τεκτονικές είναι οι αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της αυτοκίνησης. Η ανάγκη για δραματική μείωση των εκπομπών CO2δένει τα χέρια των αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες είναι αναγκασμένες να καταφύγουν στην αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα.

Η νέα τάξη πραγμάτων θα επηρεάσει κάθε λογής αυτοκίνητο. Ακόμα και αυτά που έχουν κατασκευαστεί προκειμένου να εξιτάρουν τον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι τους, χαρίζοντάς του μοναδικές εμπειρίες.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα pony cars, μια κατηγορία οχημάτων που έχει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Τα νέα για τους τελευταίους, δυστυχώς, δεν είναι ευχάριστα, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως σύντομα τα pony cars θα αποκηρύξουν τις θεμελιώδεις αρχές του και θα ενδώσουν στην αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Automotive News, το ιδιαίτερα αγαπητό Chevrolet Camaro, σύντομα αναμένεται να μας αποχαιρετίσει, χωρίς να υπάρχει κάποιος άμεσος διάδοχός του. Τουλάχιστον όχι με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σημειωτέον ότι ίδιο μέλλον προβλέπεται να έχει και το -άγνωστο στα μέρη μας – Chevrolet Malibu.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα δύο παραπάνω μοντέλα θα κάνουν χώρο για ένα ηλεκτρικό sedan επιδόσεων (με ορίζοντα το 2024). Στη συνέχεια, είτε θα λανσαριστούν αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές του Camaro και του Malibu, είτε θα δημιουργηθούν κάποια ολοκαίνουρια μοντέλα με διαφορετικές ονομασίες.

Advertisement

Ενδεχόμενη απόφαση της Chevrolet να δώσει συνέχεια στο «μύθο» του Camaro, μεταμοσχεύοντάς του… ηλεκτρική καρδιά, αναμφίβολα θα μεταφραστεί ως μια ιδιαίτερα τολμηρή ενέργεια.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί μια θρυλική επωνυμία για την ονοματοδοσία ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ford με τη δημιουργία της 100% ηλεκτρικής Mustang Mach-E και η «συγγενική» GMC (sub-brand της General Motors), το ηλεκτροκίνητο Hummer EV των 1.000 ίππων.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαΐου, η General Motors -κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται η Hummer–  ανακοίνωσε πως στόχος της μέχρι το 2035 είναι όλα τα νέα αυτοκίνητα, SUV και pick-up που θα πουλά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά
Hyundai Pony EV One-Off Concept
Ford Mustang E1: Το ηλεκτρικό μέλλον του pony car

Advertisement