Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Πάει, χάλασε ο κόσμος; Όχι ακριβώς, απλά αλλάζει. Και μαζί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που καλπάζει πρόσω ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση. Μαζί και τα muscle cars νέας γενιάς που δεν θα χορταίνουν με οκτάνια αλλά με ηλεκτρόνια.

Advertisement
Advertisement

H Mustang Mach-E μπορεί να μην είναι ένα hardcore ηλεκτρικό, αλλά μας δείχνει την τάση. Και από την στιγμή που οι άνθρωποι της Ford τόλμησαν να περάσουν τη θρυλική ονομασία Mustang σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτή η τάση μας δείχνει που πάει το πράγμα με τους ειδικούς στα τμήματα R&D να έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση: να κάνουν τα ηλεκτρικά επιδόσεων όσο πιο σπορ και απολαυστικά μπορούν!

«Το μέλλον των muscle cars είναι η ηλεκτροκίνηση και όχι ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 με 700 άλογα» είχε πει ο CEO της FCA, Mike Manley, πριν από δύο χρόνια. Στη συνέχεια προέκυψε η συγχώνευση με την Stellantis, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τα εξηλεκτρισμένα πλάνα της ανακοινώνοντας τις νέες STLA πλατφόρμες. Και σε αυτά περιλαμβάνεται η παραγωγή ηλεκτρικών muscle cars με ισχύ πάνω από 500 άλογα.

Advertisement
Advertisement

«Οι μέρες του V8 των 6,3 λίτρων είναι μετρημένες», είπε πρόσφατα ο Tim Kuniskis, το αφεντικό της Dodge. Μία από τις αρχαιότερες αμερικανικές εταιρίες που ιδρύθηκε το 1900 και έχει γράψει κεφάλαια ολόκληρα με τα πολυκύλινδρα κουπέ υψηλού κυβισμού. Ήδη η Dodge ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα παρουσιάζοντας σε λίγες μέρες ένα πλήρως ηλεκτρικό muscle car, με την ονομασία eMuscle.

Advertisement

Το πρώτο ενός νέου είδους με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να προετοιμάζεται για μία μεγάλη αλλαγή από τα V8 muscle cars και τα V6 pony cars προς πισωκίνητα ηλεκτρικά. Πότε θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό eMuscle της Dodge που θα αποδίδει πάνω από 500 άλογα και θα έχει αυτονομία περίπου 800 χιλιομέτρων;

Advertisement

Κάπου μέσα στο 2024. Μέχρι τότε κάθε νέο SRT με συμβατικό μοτέρ προφανώς και θα γίνεται ανάρπαστο από κάθε τρελαμένο petrolhead. Αν και το τέλος ίσως να μην είναι τόσο σύντομο, αφού υπάρχουν φήμες για υβριδικούς V6. Όπως και να έχει η τάση υπάρχει και τα mucsle cars σε μερικά χρόνια θα είναι μόνο ηλεκτρικά. Δίχως ο κόσμος να χαλάσει…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κεντρομήχανη Dodge Charger του Fast & Furious 9 σε έκδοση δρόμου
Stellantis: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… φθηνό
To Dodge Durango σπάει το φράγμα των 1000 ίππων