Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την GM έως το 2035

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την GM έως το 2035

ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την GM έως το 2035

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors Co (GM) ανακοίνωσε ότι θέτει ως στόχο μέχρι το 2035 να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων όλα τα νέα αυτοκίνητα, SUV και ελαφρά ημιφορτηγά που θα πουλά. Πρόκειται για μία δραματική στροφή της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μακριά από τους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Η GM έχει επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να έχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040 μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Joe Biden και τις εξαγγελίες του για τον έλεγχο των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την προώθηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε 2,55 εκατ. πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη χρονιά, αλλά από αυτά, μόνο τα 20.000 οχήματα ήταν ηλεκτρικά μοντέλα και αφορούσαν στο Chevy Bolt.

Η GM είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα αυτόνομης οδήγησης, μέσα στην επόμενη πενταετία. Τα κεφάλαια αυτά είναι αυξημένα από την αρχική πρόβλεψη επενδύσεων των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προγραμματιστεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι μετοχές της εταιρίας κατέγραψαν άνοδο μέχρι 7,4% για να κλείσουν με άνοδο άνω του 3,5%.

Advertisement

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Mary Barra έχει σπρώξει επιθετικά την GM προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής εμπλοκής της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, απομακρύνοντας την από τους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Η ίδια μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η GM έχει συνεργαστεί με το Ταμείο Περιβαλλοντολογικής Άμυνας (EDF), μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, για «την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για ένα ηλεκτρικό μέλλον και μιας φιλοδοξίας για την εξάλειψη των εκπομπών καυσαερίων από τα νέα ελαφρά οχήματα μέχρι το 2035».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Την αγορά των «ιπτάμενων ταξί» ερευνά η General Motors
Η General Motors έδωσε 1 δισ. $ για αυτόνομη οδήγηση!
Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας