Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Mustang E1: Το ηλεκτρικό μέλλον του pony car

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Mustang E1: Το ηλεκτρικό μέλλον του pony car

ΝΕΑ

Ford Mustang E1: Το ηλεκτρικό μέλλον του pony car

ΝΕΑ

Ακόμη και η σκληροπυρηνική αειθαλής Ford Mustang είναι υποχρεωμένη να γίνει ηλεκτρική, αν θέλει να παραμείνει ζωντανή και στο μέλλον (δεν εννοούμε την Mach-E).

Advertisement
Advertisement

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Tyler Kwon, εξέφρασε την άποψή του με τη Mustang E1, μια μελέτη που επαναπροσδιορίζει τη Mustang τοποθετώντας τη σε μικρότερη κατηγορία με ένα αυτόνομο brand name.

Ο έμπειρος Kwon περιλαμβάνει επίσης την ηλεκτρική έκδοση του pick up Ram, καθώς και πολλά projects για τη θρυλική εταιρεία Pininfarina, οπότε γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει.

Το συμπαγές coupe Mustang E1 αντλεί τη βασική έμπνευσή του από τη Mustang I του 1962, ένα από τα πρωτότυπα της Ford Mustang.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα από αλουμίνιο σχεδιάστηκε αρχικά χωρίς οροφή ενώ τροφοδοτήθηκε από έναν βενζινοκινητήρα V4 1,5 λίτρων. Ναι, το διαβάσατε σωστά: ένα σύνολο V4.

Επί της ουσίας το E1 του Kwon είναι ένα hardtop convertible EV. Αυτά μπορεί να ακούγονται αντιφατικά μεταξύ τους, ωστόσο η συγκεκριμένη μελέτη σφύζει από στυλ.

Advertisement

Αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του Ε1 όπως το ρύγχος, τα roll-bars και ο ανεμοθώρακας πίσω από τα καθίσματα παραπέμπουν στο ένδοξο παρελθόν χωρίς να αποχωρίζονται βέβαια την μοντέρνα αισθητική.

Επιπλέον, το εντυπωσιακό αυτοκίνητο περιλαμβάνει επίσης κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τη Mustang τελευταίας γενιάς που κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους με ανάλογη εμπορική επιτυχία.

Advertisement

Τα τριπλά πίσω φώτα, τα πρησμένα φτερά και το καπό καθώς και οι προφυλακτήρες αποτελούν την στιλιστική υπογραφή που δίνουν το παρών στο Ε1 και συναντάμε παραδοσιακά στις Mustang, νεότερες ή μη.

Συνολικά, το conceot E1 αποτελεί μια ρεαλιστική ματιά στο πιθανό μέλλον του θρυλικού pony car, της Mustang. Το εμβληματικό αυτοκίνητο οφείλει να βιώσει την αναπόφευκτη μετάβαση της Ford στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη δεκαετία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η ηλεκτρική Ford Mustang;
Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά Ford ως το 2025
Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E