Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά της Honda για την Κίνα

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά της Honda για την Κίνα

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά της Honda για την Κίνα

ΝΕΑ

Ηλεκτρική πολιορκία της Κίνας με εκφραστή τη Honda, που ετοιμάζει 10 ολοκαίνουρια μοντέλα – Πότε θα λανσαριστούν τα πρώτα;

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί τον παράδεισο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και οι ομοεθνείς ToyotaNissan ήδη δραστηριοποιούνται δυναμικά στην ασιατική χώρα, η Honda είναι αποφασισμένη να παίξει και τα… δικά της ρέστα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το λανσάρισμα της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών “e:N Series”, απαρτιζόμενη από 10 ολοκαίνουρια μοντέλα, για την αγορά της Κίνας.

Τα πρώτα θα είναι SUV με τις επωνυμίες e:NS1 και e:NP1 και θα κατασκευάζονται από τις Dongfeng Honda και GAC Honda αντίστοιχα, για να ακολουθήσει το λανσάρισμά τους μέσα στην Άνοιξη του 2021.

Advertisement
Advertisement

Από τις εικόνες συμπεραίνεται πως θα βασίζονται στο νέο HR-V με παρεμφερή σχεδιαστική γλώσσα. Η αυτονομία τους θα φτάνει τα 500 χλμ. και τα συστήματα πρόωσής θα επιτρέπουν την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8,0 δλ.

Ραχοκοκαλιά τους θα είναι η ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική e:N που θα υποστηρίζει τρεις διαφορετικούς τύπους κίνησης –  στους πίσω, μπροστινούς και τέσσερις τροχούς.

Επιπροσθέτως, η μάρκα εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη τριών πρωτότυπων αμιγώς ηλεκτρικών, υπό τις ονομασίες e:N Coupe, e:N SUV και e:N GT που θα μετεξελιχθούν σε εκδόσεις παραγωγής, με την εμπορική τους διάθεση να γίνεται εντός της επόμενης πενταετίας. Όλα διακρίνονται για το φουτουριστικό στιλ, με αιχμηρές γραμμές, κλειστή μάσκα, εντυπωσιακούς LED προβολείς και ευμεγέθεις τροχούς.

Advertisement

Για την προώθηση των νέων, μηδενικών ρύπων προϊόντων της, η Honda θα δημιουργήσει ειδικούς χώρους, εντός των 1.2000 κάθετων μονάδων της, αν και στην ατζέντα της βρίσκεται και η ανέγερση νέων αντιπροσωπειών που θα πωλούν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement

Για να υποστηριχτεί η παραγωγή των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων, τόσο η GAC Honda όσο και η Dongfeng Honda θα αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες. Παράλληλα, θα κατασκευάσουν και ολοκαίνουρια «πράσινα» και πλήρως αποδοτικά εργοστάσια προοριζόμενα για παραγωγή αποκλειστικά μηδενικών ρύπων οχημάτων.

Παράλληλα, χείρα βοηθείας στην υλοποίηση του ενεργειακού μετασχηματισμού θα προσφέρει η περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με κομβικούς συνεργάτες της, όπως η εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η μάρκα γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα το στόχο της για ανθρακική ουδετερότητα και μηδενικούς θανάτους από ατυχήματα, με ορίζοντα το 2050.

Advertisement

Πολιορκητικός κριός για τη θωράκιση των επιβατών θα διατελέσει το σύστημα Honda Sensing 360 που θα κάνει πρεμιέρα στα νέα ηλεκτρικά της μάρκας, για να ενσωματωθεί –στη συνέχεια- σε όλα τα μοντέλα της.

Πρόκειται για μια τεχνολογία ανίχνευσης 360 μοιρών, με πέντε ραντάρ περιμετρικά του οχήματος να «διαβάζουν» τους κινδύνους και να σηματοδοτούν την επέμβαση του αυτόματου φρεναρίσματος (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στην αμερικανική αγορά, η Honda προσβλέπει σε πλήρη κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης έως το 2040. Ενδιάμεσοι στόχοι είναι τα ηλεκτρικά και πλήρως υβριδικά της να αφορούν το 40% των πωλήσεών της έως το 2030 και το 80% έως το 2035.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτες επίσημες εικόνες για το νέο Honda Civic Type R
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD
Honda e: Το πιο εξελιγμένο μικρό ηλεκτρικό της αγοράς