Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040

Mobility

Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040

Mobility

Η Honda σχεδιάζει να καταργήσει πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από την Αμερικάνικη γκάμα της έως το 2040, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, πριν αλλάξει η δεκαετία θα έχει έτοιμες τις μπαταρίες ξηρού τύπου για τα ηλεκτρικά της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές στη γκάμα της Honda για τις ΗΠΑ σε πρώτη φάση, θα είναι είτε ηλεκτρικά μοντέλα, είτε με τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Η Honda κατέστησε σαφές πως, ως ενδιάμεσος στόχος, είναι τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα να είναι το 40% των πωλήσεών της έως το 2030 και το 80% έως το 2035. Για τη Honda που προς το παρόν δεν διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Αμερικάνικη αγορά  σειρά της Βόρειας Αμερικής, αυτό σημαίνει πως μέσα στα προσεχή χρόνια θα παρουσιάσει πολλές προτάσεις για κάθε κατηγορία. Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει «μια σειρά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα βασισμένα σε μια νέα e: πλατφόρμα και η αρχή θα γίνει από το 2025 και μετά». Στόχος της Honda είναι μέχρι τότε να διαθέτει την απαιτούμενη τεχνολογία για να λανσάρει μπαταρίες ξηρού τύπου, για τις οποίες μέσα στο 2021 θα δούμε τα πρώτα πιλοτικά πρωτότυπα να δοκιμάζονται. Αυτή η αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα, θα αποτελέσει τη βάση για τα μοντέλα της Honda που θα κάνουν ντεμπούτο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και μετά στον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, τα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα αυτή πλατφόρμα, δεν θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά της εταιρείας, καθώς μέχρι το 2024 περιμένουμε να δούμε δύο μεγάλα ηλεκτρικά (ένα με σήμα της Honda και ένα Acura) που θα κατασκευάζονται από την GM. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, θα φέρει τη χρήση της πλατφόρμας Ultium EV πιθανώς σε διαφορετική έκδοση που αφορά στο μέγεθος, η οποία σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί στο Cadillac Lyriq που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023. Το ηλεκτρικό Honda e παρά το γεγονός πως βασίστηκε σε αισθητικές νόρμες που παρέπεμπαν στο Civic πρώτης γενιάς που στις ΗΠΑ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αποφασίστηκε να μη διατεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι που σημαίνει πως τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της εκεί, θα είναι αυτά που προαναγγέλλονται για το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mugen “πειράζει” την εμφάνιση του νέου Honda HR-V
Tα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (VIDEO)
Honda e-Drag: Το ηλεκτρικό dragster