Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda e: Το πιο εξελιγμένο μικρό ηλεκτρικό της αγοράς

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e: Το πιο εξελιγμένο μικρό ηλεκτρικό της αγοράς

HONDA 2021-1

Honda e: Το πιο εξελιγμένο μικρό ηλεκτρικό της αγοράς

HONDA 2021-1

Παραδοσιακά η Honda πρωτοστατούσε στις εξελίξεις της κάθε εποχής, δημιουργώντας αυτοκίνητα που ξεχώριζαν για την τεχνολογία και την ποιότητά τους. Και αυτό έρχεται να κάνει και με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το εντυπωσιακό Honda e.

Advertisement
Advertisement

Για την Honda, η έννοια της πρωτοπορίας και των καινοτομιών δεν ήταν κάποια θεωρητική συζήτηση αλλά μία διαρκής εφαρμοσμένη πρακτική, κάτι που αντανακλούσε και το πνεύμα του ιδρυτή της. Πάντα πρωτοπόρος η εταιρία σε νέες τεχνολογίες και σε καινοτόμες μηχανικές λύσεις, αποτελεί και σήμερα μία ιδιαίτερη περίπτωση στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, παραδίδοντας και πάλι μαθήματα νέων ιδεών και προηγμένων λύσεων.

Με την φιλοσοφία αυτή μπαίνει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο το οποίο δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ακόμα και ως πρωτότυπο. To Honda e αποτελεί μία ιδανική συνάντηση του πιο σύγχρονου βιομηχανικού σχεδιασμού με τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, σε ένα σύνολο που όχι μόνο μαγνητίζει τα βλέμματα και κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά παράλληλα καταφέρνει να δικαιώνει στον μέγιστο βαθμό την ηλεκτρική του “καρδιά” με κορυφαία απόδοση και εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda e, είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται σε μία αποκλειστική πλατφόρμα EV, σχεδιασμένη εξ αρχής σύμφωνα με πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς Honda. Η πλατφόρμα Honda e εξελίχθηκε με γνώμονα τις συνθήκες κυκλοφορίας πόλης, ώστε να προσφέρει μία ικανοποιητική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση. Η μπαταρία τοποθετείται χαμηλά, κάτω από το δάπεδο, και κεντρικά εντός του μεταξονίου του αυτοκινήτου, πετυχαίνοντας κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για βέλτιστη συμπεριφορά και σταθερότητα. Η υψηλή ροπή του ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, παρέχοντας ακρίβεια διεύθυνσης ακόμα και σε έντονη επιτάχυνση.

Η πλατφόρμα προσφέρει ένα κράμα οδηγικής άνεσης και ευελιξίας. Η ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες, ποιότητα κύλισης και άμεση απόκριση. Εξαρτήματα της ανάρτησης κατασκευάζονται από σφυρήλατο αλουμίνιο, μειώνοντας το βάρος και ωφελώντας τις επιδόσεις και την ενεργειακή απόδοση.

Advertisement

Σε συνδυασμό με τις συμπαγείς διαστάσεις και τον κοντό πρόβολο, η πλατφόρμα Honda e προσφέρει στην επόμενη γενιά μικρών αυτοκινήτων ευελιξία για απολαυστική οδήγηση στην πόλη και ευκολότερους ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους.

Για μέγιστη πρακτικότητα και ευελιξία φόρτισης, η αξιόπιστη μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh υψηλής χωρητικότητας, μπορεί να φορτίζεται είτε σε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Τύπου 2 ή σε ταχυφορτιστή CCS2 DC. Σε συνδυασμό με την αυτονομία των 200+ χλμ., η δυνατότητα ταχείας φόρτισης του προηγμένου συστήματος κίνησης θα μπορεί να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, παρέχοντας το 80% της φόρτισης σε 30 λεπτά.

Advertisement

Σχεδιασμένη με έμφαση στην απλότητα και την ευχρηστία, η φίσα φόρτισης του Honda e είναι ενσωματωμένη στο καπό, με φωτισμό LED ορατό μέσα από ένα διαφανές πάνελ – πολύ πρακτικό για τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να βλέπει τη φίσα και να παρακολουθεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Η φίσα βρίσκεται σε θέση εύκολης πρόσβασης από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου ή από το πλάι.

Ενδείξεις στις δύο οθόνες αφής μέσα στο αυτοκίνητο απεικονίζουν το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ το γραφικό του συστήματος μετάδοσης κίνησης απεικονίζει την τρέχουσα ροή ενέργειας και την κατάσταση ανάκτησης και επαναφόρτισης.

Advertisement

Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη, ώστε να διατηρείται η βέλτιστη θερμική σταθερότητα, μεγιστοποιώντας την απόδοση της μπαταρίας και της φόρτισης, και περιορίζοντας τις διαστάσεις και το βάρος στο ελάχιστο, ώστε να μην θίγεται ο χώρος της καμπίνας.

Το Honda e χρησιμοποιεί σύγχρονες και αποδεδειγμένα αξιόπιστες επιλογές για την ηλεκτροκίνηση. Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS και εντυπωσιακή ροπή 315 Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 35,5 kWh προσφέρει έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e.

Πέρα από το προηγμένο ηλεκτρικό του υπόβαθρο και την μοντέρνα σχεδίαση, το Honda e είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση της οδήγησης. Μεταξύ άλλων παρέχεται το Σύστημα Αυτόματης Πέδησης Μετριασμού Σύγκρουσης (COLLISION MITIGATION BRAKING SYSTEM), το Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας (ROAD DEPARTURE MITIGATION SYSTEM), το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LANE KEEPING ASSIST SYSTEM), ο Έξυπνος περιοριστής ταχύτητας (INTELLIGENT SPEED LIMITER) κ.ά.

Συνολικά, το Honda e φέρνει την “αύρα” της ιαπωνικής εταιρίας και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αναδεικνύοντας το πάντα πρωτοπόρο πνεύμα της Honda και τις μοναδικές τεχνολογικές επιλογές που κάνει για να δημιουργεί αυτοκίνητα-σταθμούς σε κάθε εποχή. Με εφόδιο την απίστευτα γοητευτική του εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε οτιδήποτε άλλο κινείται γύρω του και πανταχού παρούσα την κορυφαία ποιότητα κάθε αυτοκινήτου της Honda, το μικρό ηλεκτρικό Honda e αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και πραγματικά μοναδικό μπορεί να αγοράσει όποιος αναζητά ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα είναι… ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Honda e: Νικητής στα 2021 World Car Awards (+video)
Δοκιμή: Honda e 154 PS