Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μεγάλα όπλα του Hyundai Santa Cruz (video)

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μεγάλα όπλα του Hyundai Santa Cruz (video)

ΝΕΑ

Τα μεγάλα όπλα του Hyundai Santa Cruz (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai πραγματοποίησε δυναμικό μπάσιμο στην κατηγορία των pick-up παρουσιάζοντας το Santa Cruz, ένα μοντέλο που «παντρεύει» δύο κόσμους.

Advertisement
Advertisement

Με τα pick-up να γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία σε πολλές αγορές της υφηλίου, πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai παρουσίασε τη δική της πρόταση. Ο λόγος για το Santa Cruz, ένα τετράθυρο αγροτικό με ενιαία καρότσα-καμπίνα.

Το Newsauto επαναφέρει το μοντέλο στο προσκήνιο, σκιαγραφώντας το προφίλ του.

One-of-a-kind

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα  με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, το μοντέλο δεν αποτελεί ένα… απλό pick-up αλλά εγκαινιάζει μια ολοκαίνουρια κατηγορία, αυτή των SAV (Sport Adventure Vehicles). «Παντρεύει» δηλαδή την πρακτικότητα των αγροτικών, με τον περιπετειώδη χαρακτήρα των SUV.

Διαστάσεις και δυνατότητες

Advertisement

Το μήκος είναι 4.970 mm, το πλάτος 1.905 mm, το ύψος 1.694 mm, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.004 mm. Ανάλογα με την έκδοση μπορεί να ρυμουλκηθεί φορτίο βάρους 1.587 έως και 2.267 kg, ενώ έχει δοθεί έμφαση και στην ασφαλή αποθήκευση των τιμαλφών. Για το τελευταίο – μεταξύ άλλων- φροντίζει ένας έξυπνος αποθηκευτικός χώρος στο πάτωμα της καρότσας.

Design

Advertisement

Σχεδιαστικό highlight αποτελεί η μοντέρνα μάσκα (τύπου Tucson) με τους κεντρικούς προβολείς και τα ενσωατωμένα φώτα ημέρας. Τα τελευταία γίνονται ορατά μόνο όταν είναι φωτισμένα. Στο πίσω μέρος το βλέμμα μαγνητίζουν τα φώτα σε σχήμα “T”(ή σφυριού) και η χαραγμένη ονομασία του μοντέλου στην πίσω θύρα.

Εσωτερικό

Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας έδωσαν μεγάλη έμφαση στη συνδεσιμότητα, για την οποία φροντίζει η επιβλητική οθόνη αφής AVN-T 10 ιντσών, όπως και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι.

Κινητήρες

To Santa Cruz θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων – αμφότεροι των 2.500 cc. Ο πρώτος είναι ένας 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός των 190 PS/244 Nm που πλαισιώνεται από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής. Ο έτερος είναι ένας τούρμπο των 275 PS/420 Nm ροπής που συνεργάζεται με 8άρι διπλοσύμπλεκτο.

Τετρακίνηση

Και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης “HTRAC” που κατανέμει τη ροπή στους δύο άξονες ανάλογα με τις απαιτήσεις πρόσφυσης. Σύμμαχος του μοντέλου στις εκτός δρόμου περιηγήσεις είναι και το πρόγραμμα οδήγησης “Smart” (Normal και Sport τα υπόλοιπα).

Ασφάλεια και υποβοήθηση

Με τη θωράκιση των επιβατών να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Hyundai, θα ήταν αδύνατο να μη συναντούσαμε μια πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης. Στο πλαίσιο αυτό ενσωματώνεται η «οικογένεια» Hyundai Smart Sense που περιλαμβάνει ως στάνταρ τα Forward Collision Avoidance Assist με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Lane Keeping Assist (διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας) και Driver Attention Warning (ειδοποίηση κόπωσης οδηγού).

Προαιρετικά προσφέρονται τα Blind Sport Warning και Collision Avoidance Assist (παρακολούθηση τυφλού σημείου και αποφυγή σύγκρουσης), Safe Exit Assist, Surround-view monitor, και rear cross-traffic alerts.

Λανσάρισμα

Η εμπορική διάθεση του Santa Cruz στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχουν –προσώρας- πληροφορίες για το αν το δούμε στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0T 120PS 7DCT 48V