Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ελληνικά χαρακτηριστικά του SERES 5…

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ελληνικά χαρακτηριστικά του SERES 5…

ΝΕΑ

Τα ελληνικά χαρακτηριστικά του SERES 5…

ΝΕΑ

Τρία χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε Ελλάδα διαθέτει το SERES 5, δείχνοντας πως οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τη χώρα μας…

Advertisement
Advertisement

Η SERES είναι μία νέα μάρκα αυτοκινήτου που ξεκίνησε τη πορεία της στην ελληνική αγορά εδώ και μερικές εβδομάδες. Βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Σπανός και στοχεύει αρκετά ψηλά, καθώς στη γκάμα, εκτός από ηλεκτρικά μοντέλα σύντομα θα έχει και μοντέλα που θα συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα (Plug-in hybrid).

Το όνομα SERES, μας παραπέμπει στην όμορφη πόλης της Μακεδονίας που διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, εξαιρετικόφαγητό αλλά και το αυτοκινητοδρόμιο, που θεωρείται ως το καλύτερο της νοτιανατολικής Ευρώπης. Στην ουσία όμως καμία σχέση δεν έχει η SERES με τις… Σέρρες, εκτός από το όνομα και τη διαφορά στον αριθμό των «σ».

Βασικά το όνομα SERES προέρχεται από το Σήρ ή Σήρες που μεταφράζεται σε «δρόμο του μεταξιού στην Κίνα και είναι συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα. Τα αρχικά πάντως «S», «E» και «R», μεταφράζονται ως, silicon valley, electric vehicle και range extended.

Advertisement
Advertisement

Τα 3 χαρακτηριστικά… Ελλάδας

Μέχρι στιγμής το όνομα της μάρκας δεν έχει ουσιαστικά χαρακτηριστικά Ελλάδας. Αυτά τα σημεία που παραπέμπουν στη χώρα μας, είναι, αρχικά τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Τα συγκεκριμένα είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό γράμμα Σ.

Από εκεί και πέρα, τα πλαϊνά παράθυρα και συγκεκριμένα το περίγραμμα είναι εμπνευσμένο από φύλλο ελιάς που και αυτό με τη σειρά του παραπέμπει σε… Ελλάδα.

Advertisement

Τέλος η πλαϊνή σιλουέτα του οχήματος δείχνει κίνηση και είναι σαν να μιμείται τις καμπύλες του δελφινιού, ένα θαλάσσιο θηλαστικό που βλέπουμε αρκετά συχνά στις ελληνικές θάλασσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η MG θα είναι η έκπληξη του Ιανουαρίου
Επίσημο: Νέα Bugatti μέσα στο 2024!
Η Jeep αποκαλύπτει το εσωτερικό του Wagoneer S!

Advertisement