Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα – To πολυτελές SERES 5 διατίθεται

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα – To πολυτελές SERES 5 διατίθεται

ΝΕΑ

Μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα – To πολυτελές SERES 5 διατίθεται

ΝΕΑ

Μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινησε τις δραστηριότητές της στη χώρα μας. H SERES έχει σκοπό να αφήσει το δικό της έντονο αποτύπωμα στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, την οποία έφερε ο όμιλος SPANOS.

Advertisement
Advertisement

Η Seres Automobile Company  ιδρύθηκε το 2016 στην Κίνα. Εχει έδρα την Ολλανδία ενώ όλη η ανάπτυξη (R & D) των αυτοκινήτων της γίνεται στην
Σίλικον Βάλλεϋ, πολύ κοντά σε αυτό της Tesla.

Σκοπός της μεγάλης αυτής εταιρείας είναι να εξελίσσουν και να κατασκευάζουν πολυτελή αυτοκίνητα, τόσο ηλεκτροκίνητα, όσο και υβριδικά, τα οποία θα διακρίνονται για την τεχνολογία.

Σταδιακά, άρχισε να δημιουργεί την γκάμα των μοντέλων της η οποία αφορά τόσο σε όχημα πόλης όσο και σε SUV. Την άνοιξη του 2021 η Seres ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τη Huawei, τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα κάνουν τα νέα μοντέλα της να ξεχωρίζουν και για τις εφαρμογές που θα προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Στη χώρα μας, η SERES αντιπροσωπεύεται επίσημα από τον Όμιλο Σπανός. Το πρώτο μοντέλο που άρχισε να διατίθεται στην χώρα μας είναι το 5 (SF 5), ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο πολυτελές SUV με ιδιαίτερη σχεδίαση και ταυτότητα.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η τετρακίνητη έκδοσή του διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο εμπρός είναι ασύγχρονος και ο πίσω σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τους 585 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 940 Nm.

Advertisement

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τάκης Τρακουσέλλης (@trakousellis)


Οι μπαταρίες του είναι φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου, έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 80 kWh και δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 483 χλμ. (κατά «WLTP»). Σε ταχυφορτιστή 100 kW χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας για να φορτίσουν από το 30%-80% της συνολικής χωρητικότητας τους.

Advertisement

Εκτός από αυτή, θα είναι διαθέσιμο και σε δικίνητη εκδοχή. Αυτή είναι πισωκίνητη και ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει 300 ίππους. Πέραν αυτών, το SERES 5 διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση με συσσωρευτές 90 kWh με ίδιες τιμές απόδοσης των ηλεκτροκινητήρων του. Σε αυτή, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 530 χλμ.

Οι τιμές του SERES 5 στην χώρα μας ξεκινούν από τα 58.500 ευρώ, με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Εκτός από το SERES 5, εντός του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς η ελληνική αντιπροσωπεία θα εισάγει κα  το SERES 7, το Plug-in Hybrid SUV μοντέλο της εταιρείας.

Aυτό διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 439 ίππους, η μέγιστη αυτονομία κίνησής του φτάνει ως τα 1.200 χλμ. μέχρι τον αναγκαστικό ανεφοδιασμό του και μπορεί να κινηθεί ως και 122 χλμ. μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SERES: Ερχονται Ελλάδα
IAA Mobility 2023: Οι Κινέζοι πίνουν… μπύρες στο Μόναχο
Σας θυμίζει κάτι το Aito M5 με τεχνολογία της Huawei;