Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki Jimny Cabrio; Κι όμως, υπάρχει

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki Jimny Cabrio; Κι όμως, υπάρχει

ΝΕΑ

Suzuki Jimny Cabrio; Κι όμως, υπάρχει

ΝΕΑ

H Suzuki δεν έχει δημιουργήσει ακόμα την ανοιχτή έκδοση του Jimny. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το πράξει κάποιος άλλος.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση το ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι άνθρωποι της YiChe Garage, μιας κινεζικής εταιρείας βελτιώσεων. Αυτοί πήραν ένα Suzuki Jimny και το μετέτρεψαν σε cabrio το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά.

Μάλιστα, για να το κάνουν να ξεχωρίζει, το διαμόρφωσαν ώστε να μοιάζει με όχημα της WEY, μιας εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία ιδρύθηκε το 2016. Έτσι, αποφεύγουν όποια νομικά προβλήματα θα δημιουργούνταν με τη Suzuki στην περίπτωση που διατηρούσαν τη σχεδίαση του Jimny.

Advertisement
Advertisement

H WEY παρουσίασε πέρυσι το Cyber Tank 300 (φωτογραφία κάτω) και εντός της χρονιάς που διανύουμε το Tank 100 τα οποία αποτέλεσαν την αισθητική βάση για τη διαμόρφωση του αμαξώματος του συγκεκριμένου Jimny Cabrio. Έτσι, οι άνθρωποι της YiChe Garage μεταμόρφωσαν το ιαπωνικό μοντέλο ώστε να μοιάζει με αυτά.

Ωστόσο. για να αποφύγουν επίσης τυχόν νομικά προβλήματα και με τη WEY για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, έβαλαν στο αυτοκίνητο το εμπορικό σήμα της εταιρείας βελτιώσεων και άλλαξαν την ονομασία του στην αγγλική λέξη «Conscience» («Συνείδηση»).

Advertisement

Προφανώς, αυτή δόθηκε με σκωπτική διάθεση, αν μη τι άλλο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές προέρχεται από λογοπαίγνιο στην κινεζική γλώσσα. Ένα στοιχείο που επίσης έχει ενδιαφέρον έχει να κάνει με το συνολικό κόστος αγοράς και μετατροπής του (αρχικού) Suzuki Jimny.

Advertisement

Το μοντέλο δεν πωλείται στην αγορά της Κίνας και αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να αγοραστεί από το εξωτερικό. Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό για την αγορά του ήταν περίπου 60.000 ευρώ(!) ενώ δαπανήθηκαν σχεδόν άλλα τόσα για τη μεταποίησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny
Το πεντάθυρο Suzuki Jimny θα είναι έτσι!
Γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο δίκυκλο της Suzuki; (+video)

Advertisement