Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Suzuki Jimny γίνεται Long και υβριδικό

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Suzuki Jimny γίνεται Long και υβριδικό

ΝΕΑ

To Suzuki Jimny γίνεται Long και υβριδικό

ΝΕΑ

Το μικρό SUV της Suzuki με την κλασική εμφάνιση θα αποκτήσει και μια πιο μεγάλη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Γεγονός είναι πως το Jimny της Suzuki, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που ήταν διαθέσιμο ως επιβατικό, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, ενώ τώρα η ιαπωνική εταιρεία θα εμπλουτίσει τη γκάμα του.

Με μια επιμηκυμένη έκδοση η οποία δοκιμάζεται ήδη εντατικά και στην Ευρώπη και που σε αντίθεση με ότι γνωρίζαμε μέχρι πρότινος δεν θα έχει τρεις αλλά πέντε πόρτες.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για την υιοθέτηση του εμπρός και του πίσω μέρους της τρίθυρης εκδοχής χωρίς αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ινδία -καθόλου τυχαίο μιας και εκεί η Suzuki είναι με διαφορά πρώτη σε πωλήσεις- το μεταξόνιο του 5θυρου Jimny θα είναι 300 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό του 3θυρου, φτάνοντας συνολικά τα 2.550 χιλιοστά. Επίσης το μήκος του θα φτάνει τα 3,85 μέτρα, ενώ όλες οι άλλες διαστάσεις του θα είναι ίδιες.

Advertisement
Advertisement

Η βάση θα εξακολουθεί να είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ η αύξηση των διαστάσεων και του μεταξονίου θα πριμοδοτήσει τους χώρους για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές. Πιθανή είναι η ενδεχόμενη αναβάθμιση, κυρίως τεχνολογική, του εσωτερικού.

Επίσης είναι πολύ πιθανό ο νυν ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος των 1.500 κυβικών του Jimny να αντικατασταθεί από έναν turbo με ήπια υβριδική υποβοήθηση από τη γκάμα της Suzuki.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Suzuki Jimny 1.5 LCV
Συγκριτική Δοκιμή: Toyota Aygo X 1.0 vs Suzuki Ignis 1.2
Τα SUV της Suzuki καλύπτουν όλες τις ανάγκες κάθε οδηγού