Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Jimny απέναντι στο Hummer, κάνει αυτό που περιμένουμε (+video)

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Jimny απέναντι στο Hummer, κάνει αυτό που περιμένουμε (+video)

ΝΕΑ

To Jimny απέναντι στο Hummer, κάνει αυτό που περιμένουμε (+video)

ΝΕΑ

Στις εκτός δρόμου δοκιμασίες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι το μικρότερο βάρος του Suzuki Jimny δίνει αποφασιστικής σημασίας πλεονέκτημα έναντι του ανοικονόμητου Hummer H2 αλλά το video είναι πραγματικά αποκαλυπτικό.

Advertisement
Advertisement

Στην αυτοκινητιστική πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που ο Δαυίδ κερδίζει τον Γολιάθ -κατά κράτος.

Το Carwow πήρε τα δύο αυτοκίνητα στην εξοχή και δοκίμασε σε πραγματικές συνθήκες τις ικανότητές τους, σε μια σειρά από «προκλήσεις». Το Suzuki είναι εξοπλισμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 102 ίππους και 130 Nm ροπής, ενώ το Hummer έχει κάτω από το εμπρός καπό έναν V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 398 ίππους και 563 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το στοιχείο-κλειδί όμως για το τελικό αποτέλεσμα σε κάθε δοκιμασία, είναι η διαφορά που έχουν τα δύο αυτοκίνητα στο βάρος. Συγκεκριμένα, το Jimny σταματάει το δείκτη της ζυγαριάς λίγο πάνω από τον ένα τόνο (1.070 κιλά), ενώ το Hummer είναι σχεδόν τρεις φορές παραπάνω, καθότι ζυγίζει 3.000 κιλά. Συμπληρωματικό του βάρους, είναι και το μέγεθος των δύο αυτοκινήτων που δίνει στην περίπτωση του Jimny μοναδική ευελιξία σε δύσκολο εκτός δρόμου περιβάλλον, τη στιγμή που ο «Λεβιάθαν» ακόμα και σταματημένος όταν είναι, δείχνει δυσκίνητος. Φυσικά, το video που ακολουθεί, είναι αποκαλυπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Suzuki Jimny γίνεται Long και υβριδικό
Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα
Δοκιμή: Suzuki Vitara Full Hybrid AllGrip