Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο δίκυκλο της Suzuki; (+video)

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο δίκυκλο της Suzuki; (+video)

NEWSMOTO

Γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο δίκυκλο της Suzuki; (+video)

NEWSMOTO

Όταν ο Shinzo Suzuki αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο δίκυκλο σίγουρα δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.

Advertisement
Advertisement

Το ημερολόγιο γράφει 12 Απριλίου του 1952 και ο Shinzo Suzuki διασχίζει το δάσος της περιοχής Enshu με το ποδήλατό του έχοντας να αντιμετωπίσει τους δυνατούς ανέμους που πνέουν. Η αντίσταση του αέρα κάνει δύσκολη την κίνηση το ποδηλάτου και εκείνη τη στιγμή ο Shinzo Suzuki κάνει μια σκέψη που έμελλε να δημιουργήσει μια ανεπανάληπτη ιστορία στον κόσμο της μοτοσικλέτα: «Πρέπει να φτιάξω ένα δίκυκλο με κινητήρα για να κάνω εύκολη την μετακίνηση των ανθρώπων».

Τον Απρίλιο λοιπόν του 1952 η Suzuki παρουσιάζει το πρώτο της μοτοποδήλατο το οποίο ονόμασε Power Free. Το ποδήλατο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο του Hamamatsu και διέθετε έναν μικρό κινητήρα 36 κ.εκ. ο οποίος είχε απόδοση 0,4 ίππους. Η μετάδοση γινόταν με αλυσίδα στον πίσω τροχό και τα πετάλια είχαν ενεργή συμμετοχή στην κίνηση του μοτοποδηλάτου. Το Power Free είχε μάλιστα και δύο ταχύτητες με συμπλέκτη, κάτι που ήταν μεγάλη καινοτομία για την εποχή.

Advertisement
Advertisement

Για να δείξει στον κόσμο το επίτευγμά του ο Shinzo Suzuki αποφάσισε να πάρει μέρος στο Hamamatsu Festival τον Μάιο του 1952. Μαζί λοιπόν με τον Yoshichica Maruyama και δέκα ακόμα μοτοποδήλατα Power Free επισκέφτηκαν το φεστιβάλ και αμέσως κίνησαν το ενδιαφέρον όλων, ενώ έναν μήνα μετά το Power Free βγήκε προς πώληση στα καταστήματα.

Αργότερα η μοτοσικλέτα εμφανίστηκε στο Τόκιο και αγαπήθηκε αμέσως από τους Ιάπωνες με τις πωλήσεις να φτάνουν άμεσα τις 4.000 μονάδες. Την επόμενη χρονιά ο Shinzo Suzuki παρουσίασε ένα αναβαθμισμένο μοντέλο το οποίο ονόμασε Diamond Free με μεγαλύτερο κινητήρα 60 κ.εκ. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία καθώς πήρε μέρος και κέρδισε την ανάβαση του Mount Fuji, έναν δημοφιλέστατο αγώνα στην Ιαπωνία.

Advertisement

Το 1953 το Diamond Free πούλησε 6.000 μονάδες και το 1954 ο Suzuki κατασκεύασε το Colleda CO με κινητήρα 90 κ.εκ. Η συνέχεια της ιστορίας είναι σε όλους γνωστή καθώς πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια μοτοσικλέτας σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Το βίντεο με την ιστορία του πρώτου μοντέλου της Suzuki.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki V-Strom 1050: Εξοπλισμός από το… πάνω ράφι (+video)
Φθινοπωρινό motocross με Suzuki RM-Z250
Ο Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με Suzuki

Advertisement