Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στους πόσους ίππους μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris;

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στους πόσους ίππους μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Στους πόσους ίππους μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Η Senner Tuning βελτιώνει το GR Yaris της Toyota, αυξάνοντας τη μέγιστη απόδοσή του και προσαρμόζοντας κατάλληλα την ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Για κάποιους , οι 261 ίπποι/6.500 σ.α.λ. και τα 360 Nm/3.000-4.600 σ.α.λ. ροπής του τρικύλινδρου, turbo των 1.600 κυβικών του Toyota GR Yaris δεν είναι αρκετοί. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για το GRMN Yaris, την πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή του, με τους 272 ίππους/6.500 σ.α.λ και την αυξημένη ροπή του στα 390 Nm/3.200-4.000 σ.α.λ.

H Senner Tuning, ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων, αναλαμβάνει να κάνει το ξεχωριστό hot hatch μοντέλο της Toyota ακόμα ισχυρότερο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει, έχει εξελίξει ένα κιτ το οποίο αυξάνει σημαντικά τόσο την ισχύ όσο και τη ροπή του κινητήρα.
Έτσι, το Toyota GR Yaris «Race Edition», όπως ονομάζεται, αποδίδει 351 ίππους, δηλαδή 90 περισσότερους. Επίσης, η μέγιστη ροπή του φτάνει πλέον τα 435 Nm, αυξημένη κατά 75 Nm, συγκριτικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Senner Tuning, η βελτίωση αφορά στον επαναπρογραμματισμό της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα, στην τοποθέτηση μεγαλύτερου intercooler όπως και νέας σπορ εξάτμισης της «Milltek», η απόληξη της οποίας είναι από ανθρακονήματα.

Εκτός από τον κινητήρα, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας ασχολήθηκαν και με την επαναρρύθμιση της ανάρτησης του Toyota GR Yaris και τοποθέτησαν πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της KW. Επίσης, αλλάζουν τους τροχούς με νέους ελαφρού κράματος της Work Wheels. Αυτοί είναι 18 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διάστασης 245/35-R18.

Advertisement

Το κόστος της μετατροπής φτάνει περίπου τα 15.000 ευρώ, όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Για τη γερμανική αγορά, το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τα έξοδα για τη δήλωσή της στο Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Toyota GR Yaris προσπερνά από το χώμα (+video)
Toyota: Συνώνυμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας
Συγκριτική Δοκιμή: Toyota Aygo X 1.0 vs Suzuki Ignis 1.2

Advertisement