Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA

Mobility

Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA

Mobility

Το πλάνο της Toyota, περιλαμβάνει 30 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Αναμεσά τους και οι «αντικαταστάτες» δύο θρυλικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας των μοντέλων, τόσο της Toyota όσο και της Lexus, είναι οι αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις που θα «αντικαταστήσουν» τα MR2 και LFA.

Κομβικής σημασίας ήταν το λανσάρισμα του νέου Toyota GR86, με αυτό η Ιαπωνική εταιρεία θα επιχειρήσει να αυξήσει τις προτάσεις που θα έχουν «υπογραφή» της Gazoo Racing. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, η Toyota είναι έτοιμη να επαναφέρει στο προσκήνιο το MR2, ως ένα ευέλικτο και συμπαγές σε διαστάσεις διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι και σε πολλές αγορές, προσιτό από οικονομικής άποψης. Η εξέλιξη της e-TNGA πλατφόρμας της Toyota (που την είδαμε πρόσφατα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ4X) προσφέρει τη δυνατότητα στην Ιαπωνική εταιρεία να είναι ευέλικτη στις ηλεκτρικές προτάσεις που θα παρουσιάσει.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Toyota άφησε να εννοηθεί πως θα έχει μεγάλη ποικιλία αμιγώς ηλεκτρικών προτάσεων, καθώς παρουσίασε ένα στόλο 15 πρωτοτύπων. Από αυτά, τα 11 ήταν για τη γκάμα της Toyota και τα 4 για εκείνη της Lexus. Μοιάζει ως συνέχεια εκείνης της παρουσίασης, η διάθεση της εταιρείας να παρουσιάσει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Σε αυτό το πλαίσιο και πάλι, υπάρχει πολύς «χώρος» για μια νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Lexus LFA.

Στην περίπτωση αυτή, το προηγμένο ηλεκτρικό LFA μπορεί να βασιστεί στην πλατφόρμα skateboard, που ετοιμάζει η εταιρεία και θα επιτρέπει νέες εφαρμογές και πιο «ακραίες» αισθητικές προσεγγίσεις για κάποια μέρη ή και για ολόκληρο το αμάξωμα. Επιπλέον, η Toyota εργάζεται πολύ δυναμικά για την εξέλιξη μπαταριών στερεάς κατάστασης που θα έχουν αυξημένη πυκνότητα ισχύος, ενώ θα είναι ελαφρύτερες και πιο αποδοτικές από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται σήμερα.

Advertisement

Οι μπαταρίες αυτές, θα είναι σημαντικό στοιχείο για την τεχνολογική σύνθεση των σπορ μοντέλων και ιδιαίτερα για εκείνα που θα αντικαταστήσουν τα Toyota MR2 και Lexus LFA (διατηρώντας ίσως και τα ονόματά τους). Ανεξάρτητα πάντως με το τελικό αποτέλεσμα, όλα δείχνουν, πως οι φίλοι της σπορ οδήγησης μπορούν να αισιοδοξούν για το μέλλον, καθώς περιμένουμε να εξελιχτούν προτάσεις που μπορεί να είναι αθόρυβες αλλά θα έχουν σίγουρα πολύ μεγάλo οδηγικό ενδιαφέρον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό bZ της Toyota
Η Toyota αναβαθμίζει το RAV4
Νέο Lexus UX: Φέρνει πιο κοντά το αύριο…